juni 30, 2020 Appel muffins

Appel muffins

Op zoek naar een lekker ontbijt? Of misschien wel het lekkerste ontbijt? Dan mogen deze overheerlijke appel muffins niet ontbreken. Bekijk dit nieuwe recept op onze website.

Overheerlijke appel muffins voor ontbijt of tussendoor

Op zoek naar het perfecte ontbijt, dan kan je er ook nog een overheerlijke smoothie aan toevoegen. 

Ben je bang dat dit direct een grote hoeveelheid suiker is die je binnenkrijgt? Daar hebben wij de juiste oplossing voor. Door het gebruik van onze suikervervangers, zoals Green Sugar of Sukrin, gebruik je een zoetstof zonder calorieën en netto-koolhydraten. Daarnaast zal je ook geen verschil proeven ten opzichte van het gebruik van kristalsuiker.

De benodigdheden:

 • 2 eieren
 • 150g Griekse Yoghurt
 • 150g Green Sugar*
 • 3 eetlepels (zonnebloem)olie
 • ½ tl zout
 • 1 tl vanille-extract
 • 1 tl. kaneel
 • 120g witte bloem
 • 2 tl. bakpoeder
 • 1 grote appel
ppel muffins met Green Sugar

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
 2. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Uiteraard ook even het klokhuis verwijderen.
 3. Neem een grote kom en klop hierin de eieren goed los. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt, Green Sugar (of Sukrin), olie, zout, vanille-extract en kaneel toe. Meng het geheel goed door elkaar.
 4. Meng in een aparte kom de bloem en bakpoeder goed door elkaar. Zeef de bloem eventueel, zodat deze zich gemakkelijker laat mengen met het bakpoeder. Hierna voeg je de bloem toe aan de andere kom met het Griekse yoghurt mengsel. Tenslotte voeg je dan nog de stukjes appel toe, waarna je dit alles nog een keer goed door elkaar mengt.
 5. Verdeel het beslag over de muffinvormen. Dit mengsel zal genoeg zijn voor 12 muffinvormpjes. Eventueel kan je deze nog versieren met bijvoorbeeld bosbessen of ander fruit.
 6. Bak de muffins vervolgens ongeveer 30 minuten in de oven. Na 25 minuten kan je eventueel even voorzichtig prikken in de appel muffins, om te kijken of deze al gaar zijn. 

Wanneer kan je de overheerlijke muffins het beste eten?

Je kunt de appel muffins zowel warm als koud eten. Persoonlijk hebben wij de voorkeur voor appel muffins die nog warm zijn. Dit komt de smaak ten goede. 

Maar afgekoeld zijn deze uiteraard ook nog steeds super lekker.

Ander fruit gebruiken voor de muffins

Deze muffins zijn gemaakt met appel. Het grote voordeel van het gebruik van appels is dat deze zorgen voor luchtigheid in de muffins.

Appel muffins uit de oven

Dit is bijvoorbeeld minder het geval bij het gebruik van bosbessen of ander fruit. 

Daarnaast houden wij ontzetten van de appel kaneel combinatie. Dat neemt niet weg dat je natuurlijk ook gewoon de appels kan vervangen door andere soorten fruit. Het ligt er maar net aan wat jezelf het lekkerste vindt.

Het voordeel van het gebruik van Green Sugar

Door het gebruik van een van onze zoetstoffen worden de appel muffins bovendien een stuk gezonder en bevatten deze minder calorieën. Omdat zowel de Green Sugar alsook de Sukrin geen invloed hebben op de bloedsuikerspiegel zijn deze producten geschikt voor diabetici. 

Wel dien je er dan goed op te letten welk soort fruit je gebruikt. Want fruit bevat van nature ook de nodige suikers. Hierbij bestaat er echter wel een groot verschil tussen de verschillende soorten fruit. 

Zo bevat een Granny Smith appel ongeveer 10 gram suiker per 100 gram. Dat is best behoorlijk. Een passievrucht bevat bijvoorbeeld slechts 6 gram suiker per 100 gram.

Wat is de invloed van Green Sugar op de smaak?

Veel mensen hebben nog steeds het idee dat het gebruik van een zoetstof zoals Green Sugar, wat een zoetstof is op basis van stevia en erythritol, een vervelende bijsmaak geeft. 

Dit is echter door de zorgvuldige samenstelling van Green Sugar niet het geval. Je proeft namelijk geen verschil ten opzichte van het gebruik van fijne kristalsuiker. In alle recepten laat Green Sugar of Sukrin geen stevia smaak achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *