oktober 16, 2017 Bakken zonder suiker

Bakken zonder suiker met Green Sugar

Bakken zonder suiker met Green Sugar.

Bakken zonder suiker met Green Sugar is een echte aanrader. Green Sugar heeft de smaak en textuur van suiker,  maar door een andere molecuulstructuur zijn er een paar tips van belang. Deze tips garanderen het beste resultaat bij het bakken en koken.  Samenvattend zijn deze praktische tips als volgt:

  • Voeg 1,5 tot 2 keer de normale hoeveelheid bakpoeder toe.
  • Gebruik een iets kortere baktijd dan u gewen bent en beperk de ovenstand tot maximaal 170 graden.
  • Houdt het bakproces in de gaten, het is geen exacte wetenschap. Als u denkt dat uw baksel gaar is, even testen met een satéprikker.
  • Als u zeker wilt zijn dat uw baksel luchtig en zacht wordt, kunt u altijd iets meer vet in het beslag gebruiken. Wat ook een prima resultaat geeft is wat fruit toevoegen wat tijdens het bakproces vocht afscheidt. Bijvoorbeeld een stukje appel maakt uw cake altijd super luchtig. 

Voeg extra bakpoeder toe.

Green Sugar is prima geschikt om mee te bakken en koken. Het is echter zo dat de erythritol een andere werking heeft dan suiker. Suiker bevordert het rijzen van bijvoorbeeld een cake. Dit effect heeft Green Sugar minder. Daarom is het aan te raden om extra bakpoeder toe te voegen aan uw recepten. Als u ongeveer 1,5 (maximaal 2) keer de normale hoeveelheid bakpoeder toevoegt krijgt u het beste resultaat en zal uw cake of ander baksel prima rijzen.

Baken zonder suiker en de ovenstand

Een niet te hoge ovenstand is ook van belang voor het resultaat van uw cake of ander baksel. We bevelen een ovenstand van niet hoger dan 170 graden aan. Bovendien is een iets kortere baktijd aan te raden en dan nog even na laten garen in de oven.

Dit alles is echter geen exacte wetenschap. Oventemperaturen zijn niet altijd even exact en de bakvorm heeft ook invloed.  Zo absorbeert een zwart bakblik warmte. Dit heeft als effect dat dit als het ware de ovenwarmte versterkt en u dan het beste met een iets lagere temperatuur kunt werken. Blik heeft niet onze voorkeur voor het bakken. Kijk bijvoorbeeld op deliciousmagzine voor alle tips over alle beschikbare bakvormen.

Een siliconen bakvorm vergt over het algemeen een kortere baktijd aangezien de wand sneller en beter de warmte van de oven doorlaat. Dit bespaart ongeveer 25% op de voorgeschreven baktijd.

Van belang bij het bakken is dat u altijd het bakproces in de gaten houdt. En als u denkt dat de cake gaar is, dan kunt u altijd even met een satéprikker controleren of dit zo is. Komt de satéprikker schoon uit de cake dan is uw cake gaat.

Bakken zonder suiker
Een heerlijke cake zonder suiker

Voorkom ten alle tijde te lang bakken, want dit kan er toe leiden dat uw recept droog wordt en dus aan smaak verliest.

Voor het bakken zonder suiker, of uiteraard ook koken zonder suiker hebben wij een aantal prima producten. Zo zijn er de Green Sugar kristal en de Green Sugar poeder in verschillende varianten. U kunt kiezen uit een 300 g of 1 kg verpakking en voor de kristalsuiker hebben wij zelfs een 2 kg verpakking.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *