juni 30, 2020 Appel muffins

Appel muffins

Op zoek naar een lekker ontbijt? Of misschien wel het lekkerste ontbijt? Dan mogen deze overheerlijke appel muffins niet ontbreken. Bekijk dit nieuwe recept op onze website. Overheerlijke appel muffins voor ontbijt of tussendoor Op zoek naar het perfecte ontbijt, dan kan je er ook nog een overheerlijke smoothie aan toevoegen.  Ben je bang dat […]

Verder lezen
juni 7, 2020 emotie eten

Emotie eten

Zeggen dat je een emotie-eter bent, doen we al snel. Simpelweg omdat we denken dat dit ons een vrijbrief geeft om lekker te snoepen als we ons niet goed voelen. Maar emotie eten is ontzettend slecht voor je lichaam.  Niet alleen voor je gewicht, maar ook voor je bloedsuikerspiegel. Maar hoe weet je nu eigenlijk […]

Verder lezen
mei 27, 2020 Suikervrij leven

Suikervrij leven

Er zijn natuurlijk heel veel redenen om je leven suikervrij te maken. Soms is dit in verband met een aandoening zoals diabetes, overgewicht of gewoon omdat je gezonder wilt leven. Suikervrij leven is niet altijd even gemakkelijk en om eraan te beginnen is er veel wilskracht nodig.  Suikervervangers kunnen dan heel erg goed helpen. Om […]

Verder lezen
mei 15, 2020 Schommelende bloedsuikerspiegel

Schommelende bloedsuikerspiegel

Een schommelende bloedsuikerspiegel komt door onregelmatig of verkeerd eten. Dat is wat vaak wordt gedacht.  Dit is echter slechts één van de mogelijke oorzaken..Een sterk schommelende bloedsuikerspiegel kan bijvoorbeeld ook veroorzaakt worden door bijvoorbeeld stress en spanning.  Voor diabetespatiënten is een schommelende suikerspiegel erg vervelend. Maar ook voor een ieder ander kunnen teveel schommelingen schadelijk […]

Verder lezen
september 9, 2019 Suikervrije siroop

Suikervrije siroop – Voor de limonade of pannenkoeken

Vooral door kinderen wordt er veel ranja gedronken. Inderdaad het is beter dan een glaasje cola, maar is limonadesiroop nu eigenlijk wel zo gezond? En wat betreft siroop voor over de pannenkoeken? Zijn er daar gezondere alternatieven, zoals suikervrije siroop, voor de welbekende stroop? Voor het grootste deel bestaat een glaasje ranja uit water, echter […]

Verder lezen
juni 17, 2019 De voordelen van xylitol

De voordelen van xylitol

Wat is Xylitol? Xylitol is een natuurlijke zoetstof en en behoort tot de categorie van polyolen ook wel suikeralcohol genoemd. De zoetheid van xylitol is gelijk aan die van normale suiker en bevat  2,4 calorieën per gram en dat is slechts één van de voordelen van xylitol. Het komt van nature voor in sommige soorten […]

Verder lezen
november 16, 2018 stevia plant

Stevia plant – De 7 voordelen voor uw gezondheid.

Het aantal patiënten met diabetes neemt vanwege verschillende factoren, met de dag toe. De bladeren van de stevia plant, gebruikt als zoetstof in de dagelijkse voeding kan helpen bij het voorkomen van diabetes. Dit artikel geeft u een gedetailleerde beschrijving van de natuurlijke zoetstof stevia. Stevia wordt verkregen uit de bladeren van de stevia plant […]

Verder lezen
augustus 1, 2018 Geleisuiker

Geleisuiker

Geleisuiker Standaard geleisuiker is kristalsuiker. Aan deze suiker wordt vervolgens een bindmiddel toegevoegd. Dit bindmiddel zorgt ervoor dat de jam een goede dikte krijgt zodat deze op bijvoorbeeld brood kan worden gesmeerd. Als bindmiddel wordt meestal gelatine gebruikt, een product wat gemaakt wordt van beenderen van voornamelijk varkens. Dit is nogal een raar ingrediënt dat […]

Verder lezen
mei 17, 2018 Mandarijnen op siroop

Mandarijnen op siroop

Mandarijnen op siroop Mandarijnen op siroop kunt u in een blik of pot kopen in de supermarkt. Deze zijn heerlijk zoet en zijn een goede basis om bijvoorbeeld in een kwarktaart te gebruiken. Denkt u hier bijvoorbeeld eens aan ons recept voor een suikervrije kwarktaart. Of ter decoratie van een taart of cake die u […]

Verder lezen
maart 12, 2018 Wat zijn polyolen_ Natural Sweet

Wat zijn polyolen?

De vraag wat zijn polyolen, is als volgt te beantwoorden: Deze niet-intensieve zoetstoffen worden ook wel suikeralcoholen genoemd. Deze zoetstoffen zijn per definitie niet zoeter dan suiker. Polyolen zijn van natuurlijke oorsprong. Suikeralcoholen komen voor in de natuur en zijn dus niet chemisch. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld aspartaam. Er worden natuurlijke stoffen gebruikt voor […]

Verder lezen
februari 9, 2018 Koolhydraten waarvan suikers

Koolhydraten waarvan suikers

Koolhydraten waarvan suikers Koolhydraten waarvan suikers is iets wat je op veel, of bijna alle etiketten met voedingswaarden tegenkomt. Niet alle koolhydraten zijn per definitie slecht. Het is dus erg belangrijk om erop te letten welke koolhydraten een product bevat.  Uw  lichaam heeft koolhydraten nodig om u van energie te voorzien, maar dan  wel de juiste koolhydraten. […]

Verder lezen