


Green Sugar hemelse tiramisu
Tiramisu met Green Sugar. Deze tiramisu verdient de naam hemels. Zo ongelofelijk lekker en dat zonder suiker! Dat is maar goed ook want u eet gegarandeerd nog een extra portie. Als u dit aan uw gasten serveert zal er niemand geloven dat hier geen suiker inzit. En het is in 15 minuten klaar. Als u dit eenmaal geproefd heeft koopt u nooit meer een kant en klare versie. En als u het in een restaurant besteld zal het alleen maar tegenvallen.
klik hier voor het recept van de Green Sugar hemelse tiramisuBereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden:
- 250 g mascarpone
- 200 g ongezoete slagroom
- 1 kopje espresso
- 5 eetlepels Green Sugar (poeder of kristal)
- 3-4 eetlepels koffielikeur
- lange vingers
- 2 - 3 theelepels Green Sugar warme chocolademelk poeder of andere cacaopoeder
Bereiding:
Bereid de espresso en laat deze afkoelen. Voeg vervolgens 3 eetlepels Green Sugar aan de slagroom toe en klop deze vervolgens stijf. Meng de slagroom met 2/3 van de espresso, de koffielikeur, mascarpone en de overige 2 eetlepels Green Sugar. Meng totdat er een glad geheel ontstaat.
Besprenkel de lange vingers met de rest van de espresso en leg deze in een schaal als bodem. Doe vervolgens op de gemaakte bodem het mengsel dat u heeft gemaakt. Eventueel kunt u nog een tussenlaag van lange vingers maken. Maak het geheel mooi glad en decoreer het met de Green Sugar warme chocolademelk poeder of ander cacaopoeder.
Kan het nog makkelijker? Lekkerder in ieder geval niet!



Green Sugar aardbeien brownies
Heerlijke brownies, met verbazingwekkend weinig suiker. Hoe dat kan? Gewoon de suiker vervangen met Green Sugar (0 calorieën). De suiker gewoon 1:1 vervangen met Green Sugar en u proeft geen verschil. Het recept is terug te vinden op
klik hier voor het recept van de Green Sugar aardbeien brownies



Green Sugar bounty balletjes
Green Sugar bounty balletjes. Normaal heb je hiervoor gecondenseerde melk voor nodig. Maar een blikje gecondenseerde melk bevat wel 1500 calorieën en 200 g suiker. Bekijk zelf hoe gemakkelijk het is om zelf de gecondenseerde melk te maken met Green Sugar. En weg is de suiker, en de smaak blijft gelijk! Kijk op http://www.knutselenindekeuken.nl/bounty-balletjes-koolhydraatarm-green-sugar/ voor het recept. Dit kan je zelfs eten als je een koolhydraatarm dieet volgt!



Green Sugar cheesecake berrycups
Green Sugar Cheesecake Berry cups, het heerlijke en verantwoorde dessert of gewoon lekker als tussendoortje. Wij hebben deze met bosbessen en aardbeien gemaakt, maar u kunt natuurlijk elk ander fruit gebruiken dat uzelf lekker vindt. U heeft maar een paar ingrediënten nodig en het is bovendien supersnel gemaakt.
Bereidingstijd: 10 minuten
Benodigdheden:
- 200 g verse, klassieke roomkaas
- 100 g Griekse yoghurt
- 2 -3 eetlepels Green Sugar poeder
- 200 g ongezoete slagroom
- 200 g aardbeien
- 100 g bosbessen
- Bereiding:
Doe de slagroom in een grote kom en voeg de Green Sugar poeder (0 calorieën, suikervrij) toe en klop dit tot een stijf geheel. Voeg vervolgens de roomkaas en de Griekse yoghurt toe en meng deze goed door elkaar.
Was vervolgens de aardbeien en bosbessen en snijdt de aardbeien in stukjes. Zet een klein bakje van de aardbeien en bosbessen apart, om later te gebruiken voor de decoratie.
Neem vervolgens een aantal glazen, of schaaltjes. Begin met een laagje bosbessen en doe daarop een laagje van het slagroom mengsel. Vervolgens een laagje aardbeien en daarop weer een laagje van het slagroom mengsel. Blijf dit herhalen, wissel af met de aardbeien en bosbessen, totdat het slagroom mengsel op is.
Tenslotte kunt u het geheel nog decoreren met de aardbeien en bosbessen die u apart hebt gehouden.
Zo eenvoudig en zo lekker. Uiteraard kunt u de aardbeien en bosbessen vervangen door ander fruit. Frambozen zijn bijvoorbeeld ook superlekker in dit gerecht.



Green Sugar appelcake
Een klassiek gerecht uit de Nederlandse keuken. Een zelf gebakken cake met appel. Dit is echt een recept voor iedereen. Zo simpel, maar toch zo lekker. En waarom een cake bakken met traditionele suiker, aangezien het resultaat hetzelfde is met Green Sugar (0 calorieën, 0 suiker)? Het enige verschil is dat het resultaat met Green Sugar veel gezonder is en het bovendien 400 calorieën minder bevat!
Klik hier voor het recept van de appelcakeBereidingstijd: 90 minuten
Benodigdheden:
- 200 g bloem
- 200 g boter
- 200 g Green Sugar (0 calorieën, 0 suiker)
- 4 eieren
- 2 tl bak soda / bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl citroenrasp
Bereiding:
- Voeg de suiker aan de zachte boter toe (eventueel even in de magnetron, maar zorg ervoor dat het niet vloeibaar wordt). Goed roeren totdat het een luchtig en romig geheel wordt. Eventueel mengen met een mixer of in de keukenmachine.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Het volgende ei pas toevoegen nadat het vorige ei in zijn geheel is opgenomen in het mengsel. Goed roeren of mixen.
- Het bakpoeder goed door de bloem mengen, zodat het goed is verdeeld en opgenomen in de bloem. Vervolgens de 2 mengsels bij elkaar voegen en weer goed roeren / mixen.
- Voeg aan dit mengsel de citroenrasp en de schoongemaakte, in stukjes gesneden appel toe. Ook deze weer goed mixen / roeren.
- Doe het mengsel in een bakblik (even invetten) of siliconen vorm (invetten niet nodig). Zet vervolgens in een voorverwarmde oven op 160°.
- Laat 60 - 75 minuten bakken in de oven. Na ongeveer 60 minuten even de gaarheid controleren met een sate prikker.
Even goed laten afkoelen alvorens je het uit de bakvorm haalt. Uiteraard kan de appel worden vervangen door iets anders lekkers.
Eet smakelijk!



Green Sugar meringues
Een klassiek gerecht uit de Nederlandse keuken. Een zelf gebakken cake met appel. Dit is echt een recept voor iedereen. Zo simpel, maar toch zo lekker. En waarom een cake bakken met traditionele suiker, aangezien het resultaat hetzelfde is met Green Sugar (0 calorieën, 0 suiker)? Het enige verschil is dat het resultaat met Green Sugar veel gezonder is en het bovendien 400 calorieën minder bevat!
Klik hier voor het recept van de meringuesBereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden:
- 3 eiwitten
- 1/4 theelepel wijnsteenzuur (rijsmiddel, bakpoeder kan eventueel ook)
- 4 eetlepels Green Sugar
Bereiding:
Klop het eiwit totdat dit vorm begint te krijgen. Voeg het wijnsteenzuur en de Green Sugar toe en mix totdat het eiwit hard is geworden Verwarm de oven voor op 120℃. Leg bakpapier op de ovenplaat en stop het eiwit mengsel in een spuitzak. Spuit cirkels op het bakpapier en stop de plaat terug in de oven. Laat ongeveer 25-30 minuten bakken bij 120-130℃. Laat vervolgens afkoelen en voorzichtig verwijderen van het bakpapier.



Green Sugar suikervrije donuts
Heerlijke donuts, zonder suiker! Heerlijk bij de koffie, thee of als snack. Zelf donuts maken is makkelijker en lekkerder dan je denkt!
En om het helemaal af te maken kunt u de Green Sugar poeder gebruiken om over de donuts te strooien of met Green Sugar geleisuiker kunt u een heerlijke suikervrije jam maken om de donuts mee te vullen!
Bereidingstijd: 2 uur (het deeg moet ongeveer 90 minuten rusten)
Benodigdheden:
- 7-10 g gist
- 500 g bloem
- 50 g Green Sugar (0 calorieën, 0 glycemische index)
- 315 ml warme melk
- 80 g gesmolten boter
Bereiding:
Mix in een ruime kom de bloem, Green Sugar, gist en voeg vervolgens geleidelijk de warme melk toe. Kneed totdat er een stevig, elastich deeg ontstaat. Dek vervolgens de kom af met een theedoek en zet op een warme plek. Laat deze voor ongeveer 1-1,5 uur staan, totdat het volume van het deeg is verdubbeld.
Verspreid een beetje bloem op de tafel en leg daar het deeg op. Gebruik een groot glas om cirkels uit het deeg te snijden. Leg de deegcirkels op een bakpapier en bedek met een theedoek en laat vervolgens ongeveer 45 minuten rusten. Verwarm palmolie in een frituurpan of een andere geschikte pan. Frituur beide zijde van het deeg 1 minuut en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
U kunt zelf een topping naar wens toevoegen. Een suggestie is:
Mix 80 g Green Sugar met 2 theelepels gemalen kaneel en 1 theelepel gemalen nootmuskaat. Deze topping kunt u verspreiden over de nog warme donuts. De donuts smaken het beste wanneer deze nog warm zijn.



Green Sugar citroenvla
Deze heerlijke citroen vla is in een oogwenk gemaakt. Als u deze eenmaal geprobeerd heeft, wilt u niks anders meer. De combinatie van citroen en Green Sugar is gewoonweg niet te weerstaan.
Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden:
- 1 eigeel
- 1 citroen
- 3 eetlepels Green Sugar (0 calorieën, 0 glycemische index)
- 200 ml melk
- 1/2 vanille extract
- 1 theelepel stijfsel
- 200 ml slagroom
Bereiding:
Doe het eigeel, Green Sugar, citroensap en de citroen schil in een kom. Meng dit geheel en voeg geleidelijk de (koude) melk en het vanille extract toe. Breng het geheel aan de kook totdat het een dik geheel wordt en laat vervolgens afkoelen. Zet de helft van de vla aan de kant en mix de andere helft met de slagroom.
Vul vervolgens de bodem van de glazen met de vla met slagroom. Maak vervolgens een laagje met fruit (bessen, druiven etc.) en vervolgens een laagje van de vla zonder slagroom. Herhaal dit totdat beide mengsels op zijn. De laatste laag is de vla met slagroom. Ter versiering kunt u nog cacaopoeder over de vla strooien. Tip: gebruik de basis voor Green Sugar warme chocolademelk in plaats van cacaopoeder, om het suikergehalte nog lager te maken.



Green Sugar aardbeienmousse
Deze aardbeienmousse is sneller klaar dan dat u een vruchtenyoghurt in de winkel kunt kopen. En hier zitten tenminste echte aardbeien in en niet een klein percentage concentraat. En dat proeft u! Bovendien is het zonder toegevoegde suiker en allerlei andere andere kleur- en smaakstoffen.
Bereidingstijd: 10 minuten
Benodigdheden:
- 200 g ongezoete slagroom
- 3 eetlepels Green Sugar (kristal of poeder)
- 200 g aardbeien
Bereiding:
Voeg de Green Sugar (0 calorieën) toe aan de slagroom en klop deze stijf. Snij de aardbeien in kleine stukjes en voeg deze aan de slagroom toe. Even 30 seconden goed door elkaar mengen en klaar.
Serveer vervolgens in schaaltjes of glazen en decoreer met een paar aardbeien of eventueel ander fruit.
Eet smakelijk!



Green Sugar bosbessen cheesecake
Eerlijk is eerlijk, dit is niet ons recept met de minste calorieën. Echter op zijn tijd wel onweerstaanbaar. En u kunt het zo zoet maken als u wilt. De Green Sugar is het ingredient wat geen calorieën toevoegt. Dus leef u uit.
Bereidingstijd: 60 minuten
Benodigdheden:
- 250 g biscuits
- 125 g boter
- 900 g roomkaas (bijv. mix van mascarpone en roomkaas)
- Vanille extract
- schil van 1 citroen
- sap van 1 citroen
- 4 - 5 eetlepels Green Sugar (0 calorieën, geen suiker)
- 200 g bosbessen
- 5 eieren
- 4 eetlepels bloem
Bereiding:
Verkruimel de biscuits (stop in een zak en verkruimel deze vervolgens met een deegroller). Smelt vervolgens de boter en voeg deze aan de biscuit kruimels toe. Stop dit mengsel vervolgens in een bakvorm en plaats deze 5 minuten in een voorverwarmde oven. Laat vervolgens afkoelen.
Meng de roomkaas (naar wens, maar bijvoorbeeld 450 g roomkaas, 450 g mascarpone) met de Green Sugar, vanille extract, bloem en eieren en voeg aan het einde de (gewassen) bosbessen toe
Verdeel het mengsel over de biscuits en laat vervolgens 35 minuten, op een lage stand, bakken in de oven. De taart is klaar wanneer het hard is aan de buitenkant en enigszins zacht in het midden.
Laat vervolgens een nacht in de koelkast staan. Vervolgens versieren met vers fruit naar wens.



Green Sugar frambozentaartjes
Dit recept kost u iets meer tijd, maar het resultaat is onweerstaanbaar. Tip: Als u dit recept maakt, maak er direct een paar extra. U zult spijt hebben wanneer u dat niet doet.
Bereidingstijd: 60 minuten
Benodigdheden:
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de eieren in een kom en voeg 40 g Green Sugar toe en meng totdat er een schuimlaag ontstaat. Voeg de bloem, cacao poeder, bicarbonaat en het bakpoeder geblust in het citroen sap toe. Meng tot een glad geheel. Stop het mengsel in een bak vorm (32 x 22 cm) en dek af met bakpapier en zet 10 minuten in de oven. haal vervolgens uit de oven en laat het volledig afkoelen. Snijd vervolgens in rechthoeken van 7 x 4 cm.
Frambozen crème:
Doe de frambozen met de Green Sugar (40 g) en citroensap in een pan en breng aan de kook en laat vervolgens op een laag vuur koken. Laat koken totdat het vocht grotendeels verdwenen is (+/- 8 minuten). Laat vervolgens het mengsel, wanneer het dik geworden is volledig afkoelen. Klop vervolgens de slagroom en voeg daarna het frambozen mengsel toe.
Afwerking:
Doe 2 theelepels frambozen crème op de uitgesneden rechthoeken. Leg daar vervolgens 6 frambozen op en dek af met een uitgesneden rechthoek. Klop de slagroom met de Green Sugar (4.5 g) totdat het volume krijgt en een consistent geheel is geworden. Doe de slagroom in een spuitzak en decoreer de cakejes. Doe vervolgens nog een framboos op de cakejes.



Green Sugar sinaasappelrol
Deze rol is op basis van de bekende combinatie van sinaasappel en chocolade. Een klassieker, maar daarom niet minder lekker.
Bereidingstijd: 60 minuten
Benodigdheden:
- 300 g bloem
- 4 eetlepels Green Sugar
- 180 g boter (80% vet) of kokosolie
- 20 g cacao
- Sinaasappelschil
- 20 ml (verse) sinaasappelsap
- 1 theelepel rum extract
- 1 theelepel vanille extract
- 1/4 theelepel baksoda
- 1 snuifje zout
Bereiding:
Verdeel de ingrediënten als volgt: in een kom, 150 g bloem, de helft van de baksoda, anderhalve eetlepel Green Sugar, 90 g boter of kokosolie), sinaasappelschil, vanille-extract en 10 ml sinaasappelsap. Kneed alles tot een compact deeg en zet een half uur in de koelkast. In de tweede schaal plaatsen we de rest van de ingrediënten: de rest van de bloem, het bakpoeder, cacao, Green Sugar, boter (of kokosolie), het rum-extract en de resterende sinaasappelsap. Kneed het deeg tot een compact deeg en zet ook een half uur in de koelkast.
Verdeel op een ingevet werkblad beide degen in tweeën. Maak, afzonderlijk, het deeg plat met een deegroller. Leg het witte deeg op het deeg met de cacao en rol deze totdat er een gelijkmatige rol deeg ontstaat. Gebruik een scherp mes om rondjes van ongeveer 5 mm te snijden. Leg deze vervolgens op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Doe hetzelfde met de andere twee deegballen.
Doe de koekjes in de voorverwarmde oven, op een medium stand voor ongeveer 25-30 minuten. Laat deze vervolgens afkoelen en dan zijn de koekjes klaar om te serveren.
Ze zijn een stuk malser na een dag of twee, als ze tegen die tijd nog niet opgegeten zijn.