Green Sugar hemelse tiramisu

Green Sugar hemelse tiramisu

Tiramisu met Green Sugar. Deze tiramisu verdient de naam hemels. Zo ongelofelijk lekker en dat zonder suiker! Dat is maar goed ook want u eet gegarandeerd nog een extra portie. Als u dit aan uw gasten serveert zal er niemand geloven dat hier geen suiker inzit. En het is  in 15 minuten klaar. Als u dit eenmaal geproefd heeft koopt u nooit meer een kant en klare versie. En als u het in een restaurant besteld zal het alleen maar tegenvallen.

klik hier voor het recept van de Green Sugar hemelse tiramisu

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g ongezoete slagroom
  • 1 kopje espresso
  • 5 eetlepels Green Sugar (poeder of kristal)
  • 3-4 eetlepels koffielikeur
  • lange vingers
  • 2 - 3 theelepels Green Sugar warme chocolademelk poeder of andere cacaopoeder

Bereiding:

Bereid de espresso en laat deze afkoelen. Voeg vervolgens 3 eetlepels Green Sugar aan de slagroom toe en klop deze vervolgens stijf. Meng de slagroom met 2/3 van de espresso, de koffielikeur, mascarpone en de overige 2 eetlepels Green Sugar. Meng totdat er een glad geheel ontstaat.

Besprenkel de lange vingers met de rest van de espresso en leg deze in een schaal als bodem. Doe vervolgens op de gemaakte bodem het mengsel dat u heeft gemaakt. Eventueel kunt u nog een tussenlaag van lange vingers maken. Maak het geheel mooi glad en decoreer het met de Green Sugar warme chocolademelk poeder of ander cacaopoeder.

Kan het nog makkelijker? Lekkerder in ieder geval niet!

 
 
Green Sugar hemelse tiramisu

Green Sugar aardbeien brownies

Heerlijke brownies, met verbazingwekkend weinig suiker. Hoe dat kan? Gewoon de suiker vervangen met Green Sugar (0 calorieën). De suiker gewoon 1:1 vervangen met Green Sugar en u proeft geen verschil. Het recept is terug te vinden op

klik hier voor het recept van de Green Sugar aardbeien brownies 

Green Sugar hemelse tiramisu

Green Sugar bounty balletjes

Green Sugar bounty balletjes. Normaal heb je hiervoor gecondenseerde melk voor nodig.  Maar een blikje gecondenseerde melk bevat wel 1500 calorieën en 200 g suiker. Bekijk zelf hoe gemakkelijk het is om zelf de gecondenseerde melk te maken met Green Sugar. En weg is de suiker, en de smaak blijft gelijk! Kijk op http://www.knutselenindekeuken.nl/bounty-balletjes-koolhydraatarm-green-sugar/ voor het recept. Dit kan je zelfs eten als je een koolhydraatarm dieet volgt!

Green Sugar berry cups

Green Sugar cheesecake berrycups

Green Sugar Cheesecake Berry cups, het heerlijke en verantwoorde dessert of gewoon lekker als tussendoortje. Wij hebben deze met bosbessen en aardbeien gemaakt, maar u kunt natuurlijk elk ander fruit gebruiken dat uzelf lekker vindt. U heeft maar een paar ingrediënten nodig en het is bovendien supersnel gemaakt.

klik hier voor het recept van de Green Sugar cheesecake berry cups

Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigdheden:

  • 200 g verse, klassieke roomkaas
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 2 -3 eetlepels Green Sugar poeder
  • 200 g ongezoete slagroom
  • 200 g aardbeien
  • 100 g bosbessen
  • Bereiding:

Doe de slagroom in een grote kom en voeg de Green Sugar poeder (0 calorieën, suikervrij) toe en klop dit tot een stijf geheel.  Voeg vervolgens de roomkaas en de Griekse yoghurt toe en meng deze goed door elkaar.

Was vervolgens de aardbeien en bosbessen en snijdt de aardbeien in stukjes. Zet een klein bakje van de aardbeien en bosbessen apart, om later te gebruiken voor de decoratie.

Neem vervolgens een aantal glazen, of schaaltjes. Begin met een laagje bosbessen en doe daarop een laagje van het slagroom mengsel. Vervolgens een laagje aardbeien en daarop weer een laagje van het slagroom mengsel. Blijf dit herhalen, wissel af met de aardbeien en bosbessen, totdat het slagroom mengsel op is.

Tenslotte kunt u het geheel nog decoreren met de aardbeien en bosbessen die u apart hebt gehouden.

Zo eenvoudig en zo lekker. Uiteraard kunt u de aardbeien en bosbessen vervangen door ander fruit. Frambozen zijn bijvoorbeeld ook superlekker in dit gerecht.

 
 
Green Sugar appelcake

Green Sugar appelcake

Een klassiek gerecht uit de Nederlandse keuken. Een zelf gebakken cake met appel. Dit is echt een recept voor iedereen. Zo simpel, maar toch zo lekker. En waarom een cake bakken met traditionele suiker, aangezien het resultaat hetzelfde is met Green Sugar (0 calorieën, 0 suiker)? Het enige verschil is dat het resultaat met Green Sugar veel gezonder is en het  bovendien 400 calorieën minder bevat!

Klik hier voor het recept van de appelcake

Bereidingstijd: 90 minuten

Benodigdheden:

  • 200 g bloem
  • 200 g boter
  • 200 g Green Sugar (0 calorieën, 0 suiker)
  • 4 eieren
  • 2 tl bak soda / bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl citroenrasp

Bereiding:

  1. Voeg de suiker aan de zachte boter toe (eventueel even in de magnetron, maar zorg ervoor dat het niet vloeibaar wordt). Goed roeren totdat het een luchtig en romig geheel wordt. Eventueel mengen met een mixer of in de keukenmachine.
  2. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Het volgende ei pas toevoegen nadat het vorige ei in zijn geheel is opgenomen in het mengsel. Goed roeren of mixen.
  3. Het bakpoeder goed door de bloem mengen, zodat het goed is verdeeld en opgenomen in de bloem.  Vervolgens de 2 mengsels bij elkaar voegen en weer goed roeren / mixen.
  4. Voeg aan dit mengsel de citroenrasp en de schoongemaakte, in stukjes gesneden appel toe. Ook deze weer goed mixen / roeren.
  5. Doe het mengsel in een bakblik (even invetten) of siliconen vorm (invetten niet nodig). Zet vervolgens in een voorverwarmde oven op 160°.
  6. Laat 60 - 75 minuten bakken in de oven. Na ongeveer 60 minuten even de gaarheid controleren met een sate prikker.

Even goed laten afkoelen alvorens je het uit de bakvorm haalt. Uiteraard kan de appel worden vervangen door iets anders lekkers.

Eet smakelijk!

Green Sugar meringues

Green Sugar meringues

Een klassiek gerecht uit de Nederlandse keuken. Een zelf gebakken cake met appel. Dit is echt een recept voor iedereen. Zo simpel, maar toch zo lekker. En waarom een cake bakken met traditionele suiker, aangezien het resultaat hetzelfde is met Green Sugar (0 calorieën, 0 suiker)? Het enige verschil is dat het resultaat met Green Sugar veel gezonder is en het  bovendien 400 calorieën minder bevat!

Klik hier voor het recept van de meringues

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden:

  • 3 eiwitten
  • 1/4 theelepel wijnsteenzuur (rijsmiddel, bakpoeder kan eventueel ook)
  • 4 eetlepels Green Sugar

Bereiding:

Klop het eiwit totdat dit vorm begint te krijgen. Voeg het wijnsteenzuur en de Green Sugar toe en mix totdat het eiwit hard is geworden Verwarm de oven voor op 120℃. Leg bakpapier op de ovenplaat en stop het eiwit mengsel in een spuitzak. Spuit cirkels op het bakpapier en stop de plaat terug in de oven. Laat ongeveer 25-30 minuten bakken bij 120-130℃. Laat vervolgens afkoelen en voorzichtig verwijderen van het bakpapier.

Green Sugar suikervrije donuts

Green Sugar suikervrije donuts

Heerlijke  donuts, zonder suiker! Heerlijk bij de koffie, thee of als snack. Zelf donuts maken is makkelijker en lekkerder dan je denkt!
En om het helemaal af te maken kunt u de Green Sugar poeder gebruiken om over de donuts te strooien of met Green Sugar geleisuiker kunt u een heerlijke suikervrije jam maken om de donuts mee te vullen!

Klik hier voor het recept van Green Sugar donuts

Bereidingstijd: 2 uur  (het deeg moet ongeveer 90 minuten rusten)

Benodigdheden:

  • 7-10 g gist
  • 500 g bloem
  • 50 g Green Sugar (0 calorieën, 0 glycemische index)
  • 315 ml warme melk
  • 80 g gesmolten boter

Bereiding:

Mix in een ruime kom de bloem, Green Sugar, gist en voeg vervolgens geleidelijk de warme melk toe. Kneed totdat er een stevig, elastich deeg ontstaat. Dek vervolgens de kom af met een theedoek en zet op een warme plek. Laat deze voor ongeveer 1-1,5 uur staan, totdat het volume van het deeg is verdubbeld.

Verspreid een beetje bloem op de tafel en leg daar het deeg op. Gebruik een groot glas om cirkels uit het deeg te snijden. Leg  de deegcirkels op een bakpapier en bedek met een theedoek  en laat vervolgens ongeveer 45 minuten rusten.  Verwarm palmolie in een frituurpan of een andere geschikte pan. Frituur beide zijde van het deeg 1 minuut en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

U kunt zelf een topping naar wens toevoegen. Een suggestie is:

Mix 80 g Green Sugar met 2 theelepels gemalen kaneel en 1 theelepel gemalen nootmuskaat. Deze topping kunt u verspreiden over de nog warme donuts. De donuts smaken het beste wanneer deze nog warm zijn.

Green Sugar citroenvla

Green Sugar citroenvla

Deze heerlijke citroen vla is in een oogwenk gemaakt. Als u deze eenmaal geprobeerd heeft, wilt u niks anders meer. De combinatie van citroen en Green Sugar is gewoonweg niet te weerstaan.

Klik hier voor het recept van de citroenvla

Bereidingstijd:  15 minuten

Benodigdheden:

  • 1 eigeel
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels Green Sugar (0 calorieën, 0 glycemische index)
  • 200 ml melk
  • 1/2 vanille extract
  • 1 theelepel stijfsel
  • 200 ml slagroom

Bereiding:

Doe het eigeel, Green Sugar, citroensap en de citroen schil in een kom. Meng dit geheel en voeg geleidelijk de (koude) melk en het vanille extract toe. Breng het geheel aan de kook totdat het een dik geheel wordt en laat vervolgens afkoelen. Zet de helft van de vla aan de kant en mix de andere helft met de slagroom.

Vul vervolgens de bodem van de glazen met de vla met slagroom. Maak vervolgens een laagje met fruit (bessen, druiven etc.) en vervolgens een laagje van de vla zonder slagroom. Herhaal dit totdat beide mengsels op zijn.  De laatste laag is de vla met slagroom. Ter versiering kunt u nog cacaopoeder over de vla strooien. Tip: gebruik de basis voor Green Sugar warme chocolademelk in plaats van cacaopoeder, om het suikergehalte nog lager te maken.

Green Sugar aardbeienmousse

Green Sugar aardbeienmousse

Deze aardbeienmousse is sneller klaar dan dat u een vruchtenyoghurt in de winkel kunt kopen. En hier zitten tenminste echte aardbeien in en niet een klein percentage concentraat. En dat proeft u! Bovendien is het zonder toegevoegde suiker en allerlei andere andere kleur- en smaakstoffen.

Klik hier voor het recept van de Green Sugar aardbeienmousse

Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigdheden:

Bereiding:

Voeg de Green Sugar (0 calorieën) toe aan de slagroom en klop deze stijf. Snij de aardbeien in kleine stukjes en voeg deze aan de slagroom toe. Even 30 seconden goed door elkaar mengen en klaar.

Serveer vervolgens in schaaltjes of glazen en decoreer met een paar aardbeien of eventueel ander fruit.

Eet smakelijk!

Green Sugar Bosbessen cheesecake

Green Sugar bosbessen cheesecake

Eerlijk is eerlijk, dit is niet ons recept met de minste calorieën. Echter op zijn tijd wel onweerstaanbaar. En u kunt het zo zoet maken als u wilt. De Green Sugar is het ingredient wat geen calorieën toevoegt. Dus leef u uit.

Klik hier voor het recept van de bosbessen cheesecake

Bereidingstijd:  60 minuten

Benodigdheden: 

  • 250 g biscuits
  • 125 g boter
  • 900 g roomkaas (bijv. mix van mascarpone en roomkaas)
  • Vanille extract
  • schil van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  • 4 - 5 eetlepels Green Sugar (0 calorieën, geen suiker)
  • 200 g bosbessen
  • 5 eieren
  • 4 eetlepels bloem

Bereiding:

Verkruimel de biscuits (stop in een zak en verkruimel deze vervolgens met een deegroller). Smelt vervolgens de boter en voeg deze aan de biscuit kruimels toe.  Stop dit mengsel vervolgens in een bakvorm en plaats deze 5 minuten in een voorverwarmde oven. Laat vervolgens afkoelen.

Meng de roomkaas (naar wens, maar bijvoorbeeld 450 g roomkaas, 450 g mascarpone) met de Green Sugar, vanille extract, bloem en eieren en voeg aan het einde de (gewassen) bosbessen toe

Verdeel het mengsel over de biscuits en laat vervolgens 35 minuten, op een lage stand, bakken in de oven. De taart is klaar wanneer het hard is aan de buitenkant en enigszins zacht in het midden.

Laat vervolgens een nacht in de koelkast staan. Vervolgens versieren met vers fruit naar wens.

Green Sugar frambozentaartjes

Green Sugar frambozentaartjes

Dit recept kost u iets meer tijd, maar het resultaat is onweerstaanbaar. Tip: Als u dit recept maakt, maak er direct een paar extra. U zult spijt hebben wanneer u dat niet doet.

Klik hier voor het recept van de frambozentaartjes

Bereidingstijd:  60 minuten

Benodigdheden:

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden. Doe de eieren in een kom en voeg 40 g Green Sugar toe en meng totdat er een schuimlaag ontstaat. Voeg de bloem, cacao poeder,  bicarbonaat en het bakpoeder geblust in het citroen sap toe. Meng tot een glad geheel. Stop  het mengsel in een bak vorm (32 x 22 cm)  en dek af met bakpapier en zet 10 minuten in de oven. haal vervolgens uit de oven en laat het volledig afkoelen. Snijd vervolgens in rechthoeken van  7 x 4 cm.

Frambozen crème:

Doe de frambozen met de Green Sugar (40 g) en citroensap in een pan en breng aan de kook en laat vervolgens op een laag vuur koken. Laat koken totdat het vocht grotendeels verdwenen is (+/- 8 minuten). Laat vervolgens het mengsel, wanneer het dik geworden is volledig afkoelen.  Klop vervolgens de slagroom en voeg daarna het frambozen mengsel toe.

Afwerking:

Doe 2 theelepels frambozen crème op de uitgesneden rechthoeken. Leg daar vervolgens 6 frambozen op en dek af met een uitgesneden rechthoek. Klop de slagroom met de Green Sugar (4.5 g) totdat het volume krijgt en een consistent geheel is geworden. Doe de slagroom in een spuitzak en decoreer de cakejes. Doe vervolgens nog een framboos op de cakejes.

Green Sugar chocolade en sinaasappelrol

Green Sugar sinaasappelrol

Deze rol is op basis van de bekende combinatie van sinaasappel en chocolade. Een klassieker, maar daarom niet minder lekker.

Klik hier voor het recept van de chocolade en sinaasappel rol

Bereidingstijd:  60 minuten

Benodigdheden:

  • 300 g bloem
  • 4 eetlepels Green Sugar
  • 180 g boter (80% vet) of kokosolie
  • 20 g cacao
  • Sinaasappelschil
  • 20 ml (verse) sinaasappelsap
  • 1 theelepel rum extract
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/4 theelepel baksoda
  • 1 snuifje zout

Bereiding:

Verdeel de ingrediënten als volgt: in een kom,  150 g bloem, de helft van de baksoda, anderhalve eetlepel Green Sugar, 90 g boter of kokosolie), sinaasappelschil, vanille-extract en 10 ml sinaasappelsap. Kneed alles tot een compact deeg en zet een half uur in de koelkast. In de tweede schaal plaatsen we de rest van de ingrediënten: de rest van de bloem, het bakpoeder, cacao, Green Sugar, boter (of kokosolie), het rum-extract en de resterende sinaasappelsap. Kneed het deeg tot een compact deeg en zet ook een half uur in de koelkast.

Verdeel op een ingevet werkblad beide degen in tweeën. Maak, afzonderlijk, het deeg plat met een deegroller. Leg het witte deeg op het deeg met de cacao en rol deze totdat er een gelijkmatige rol deeg ontstaat. Gebruik een scherp mes om rondjes van ongeveer 5 mm te snijden.  Leg deze vervolgens op een met bakpapier bedekte ovenplaat.  Doe hetzelfde met de andere twee deegballen.

Doe de koekjes in de voorverwarmde oven, op een medium stand voor ongeveer 25-30 minuten. Laat deze vervolgens afkoelen en dan zijn de koekjes klaar om te serveren.

Ze zijn een stuk malser na een dag of twee, als ze tegen die tijd nog niet opgegeten zijn.