Edulcorem Erythritol

Edulcorem erythritol

Erythritol wordt gewonnen uit maiskolven, door een natuurlijk fermentatie proces. Het bevat geen calorieën en heeft een glycemische index van 0. Het  is een natuurlijke polyool (suikeralcohol) en behoort tot de niet intensieve zoetstoffen. Het heeft geen nare bijsmaak zoals bij andere  zoetstoffen wel het geval kan zijn. De smaak lijkt van nature het meeste op suiker en er worden dan ook geen smaakstoffen toegevoegd

Erythritol wordt voor het overgrote gedeelte opgenomen in de dunne darm, tot wel 90%. Vervolgens wordt het weer uitgescheiden via de ontlasting. Hierdoor heeft het geen invloed op de bloedsuikerspiegel. Officieel bevat deze polyool wel koolhydraten, echter worden deze koolhydraten niet door het lichaam opgenomen. Bij het berekenen van de netto-koolhydraten kunnen deze koolhydraten buiten beschouwing worden gelaten.

Ander polyolen en suiker worden daarentegen opgenomen in de dikke darm. Daardoor hebben deze wel een invloed op de bloedsuikerspiegel en bevatten dan ook "echte koolhydraten"

Edulcorem erythritol GMO vrij, 100% natuurlijk en Europees product.

Het is van nature wit, dus er worden geen kleurstoffen toegevoegd. Er wordt alleen GMO vrije mais gebruikt, is 100% natuurlijk en een Europees product.

Productieproces

Het proces ter verkrijging  is complex en vergt strikte processen.  Edulcorem erythritol wordt gewonnen uit GMO vrije mais. Uit de mais wordt zetmeel gewonnen hetgeen een  fermentatie proces ondergaat, waarbij er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke micro-organismen. Vervolgens wordt dit product gekristalliseerd en gezuiverd tot een zeer zuiver product zonder toevoegingen.

Gedurende dit proces komen er geen chemicaliën aan te pas.

Erythritol leent zich prima voor bijvoorbeeld aardbeien.
Erythritol leent zich prima voor bijvoorbeeld aardbeien. Op zichzelf al redelijk zoet, maar met Erythritol nog net iets lekkerder.

De voordelen op een rij:

  1. 0 calorieën.
  2. 0 glycemische index, geschikt voor diabetici.
  3. 100% natuurlijk product.
  4. Tast de tanden niet aan.
  5. Zoete en frisse smaak die het meest lijkt op suiker.
  6. Geen vervelende bijsmaak.
  7. Geschikt voor bakken en koken.

Bekijk alle verpakkingen.