Edulcorem xylitol gezonde suikervervanger

Edulcorem xylitol

Edulcorem xylitol wordt van origine verkregen vanuit Fins Berkenschors. Tegenwoordig vindt de massaproductie in China plaats, waarbij allerlei andere grondstoffen (verschillende soorten groenten en fruit) worden gebruikt. Dit is bij Edulcorem xylitol niet het geval. Ons product is 100% Europees en afkomstig uit Fins Berkenschors.

Xylitol is begin 19e eeuw ontdekt. Het heeft echter tot de jaren 60 geduurd voordat het potentieel van dit product werd herkend. Het bevat slechts 40% van de calorieën van suiker. Bovendien heeft het een  glycemische index van maar 7! Hierdoor is het een product dat geschikt is voor iedereen, dus ook voor diabetici.

Een frisse smaak en net zo zoet als suiker! Xylitol kopen doe je bij Natural Sweet. Op die manier ben je verzekerd van een 100% natuurlijk product afkomstig uit de Europese Unie.

Hoe wordt berkensuiker verkregen?

Als grondstof wordt de Finse Berk gebruikt. Zeer fijn vermalen hout wordt tot een pulp bewerkt met behulp van water. Deze pulp wordt vervolgens net zo lang gefiltreerd totdat er Xylitol overblijft. Tijdens dit proces wordt er geen gebruik gemaakt van enige chemicaliën dan ook. Het hoofdbestanddeel wat wordt gebruikt bij de productie is simpelweg water. Het mag dus met recht een natuurlijk product worden genoemd.

Edulcorrem Xylitol
De Finse Berk. Hier komt de originele Xylitol vandaan.

Xylitol goed voor tanden en kiezen!

Behalve de geringe calorieën en lage glycemische index, tast het de tanden niet aan  Integendeel, het helpt zelfs bij het onderhouden van tanden en kiezen. Het is dan ook een bestandddeel dat veel gebruikt wordt in kauwgom en tandpasta. Dit komt omdat het een remmende werking heeft op de aangroei van mondbacteriën en dus helpt het bij het voorkomen van gaatjes in tanden en kiezen. Dus zeker ook voor uw kinderen is dit een uitermate geschikt alternatief voor suiker.

Geschikt voor bakken en koken

Hittebestendig en daarom uitermate geschikt om mee te bakken en koken. Denk hierbij aan het bakken van een cake, koekjes, jam en nog veel meer.

Wel is het zo dat Xylitol het effect van gist neutraliseert en niet karameliseert. Het is dus niet geschikt voor bijvoorbeeld het bakken van brood.

De voordelen van deze natuurlijke zoetstof op een rij:

  1. 40% minder calorieën dan suiker.
  2. Goed voor tanden en kiezen. Denk maar eens aan de xylitol kauwgom
  3. Lage glycemische index.
  4. Net zo zoet als suiker.
  5. Een lekkere, frisse smaak.
  6. Geen vervelende bijsmaak.

Is Xylitol slecht voor de gezondheid?

Zeer zeker niet. Er zijn geen nadelen verbonden aan het gebruik van deze natuurlijke zoetstof. Sterker nog het heeft alleen maar voordelen, zoals hierboven beschreven.

De aanwendingen van berkensuiker

U kunt veel kanten uit met de berkensuiker. Zo kunt u er mee bakken en koken, maar natuurlijk ook gewoon gebruiken om een drankje een zoet smaak te geven. En niet te vergeten ook om bijvoorbeeld aardbeien een zoeter smaak te geven. Maar wat dacht u van een lekker zomers drankje, waarbij u limoenen uitpers in een glas water en daarbij een lepel van de berkensuiker toevoegen. Op deze eenvoudige manier heeft u een overheerlijk verfrissend drankje op  een zomerse dag.

Houdt de zoetstof uit de buurt van honden

Honden kunnen de berkensuiker absoluut niet verdragen. Bij mensen komt er zeer weinig insuline vrij tijdens de consumptie van xylitol. Bij een hond is dit echter precies het tegenovergestelde. De insuline die vrijkomt is zelfs er hoog. En dat is erg gevaarlijk voor de gezondheid van een hond. Een hond kan zelfs overlijden aan de gevolgen hiervan.

Zorg er dus ten alle tijden voor dat uw hond niet de kans heeft deze zoetstof binnen te krijgen. Ook geen producten waarin het verwerkt is.

Op zich zegt dit niks over enige schadelijke gevolgen van het gebruik van xylitol bij honden. Zo kan er bij een honden eenzelfde effect optreden bij het binnen krijgen van chocolade, druiven en rozijnen.

Bent u bang dat uw hond toch onverhoopt een product met xylitol heeft binnengekregen dan kunt op de website van de dierapotheker teruglezen wat u in dat geval dient te doen. In ieder geval is het erg belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Edulcorem xylitol kunt u op verschillende manieren gebruiken

Edulcorem xylitol kunt u op verschillende manieren gebruiken