Edulcorem xylitol

Edulcorem xylitol wordt van origine verkregen vanuit Fins Berkenschors. Tegenwoordig vindt de massaproductie in China plaats, waarbij allerlei andere grondstoffen (verschillende soorten groenten en fruit) worden gebruikt. Dit is bij Edulcorem xylitol niet het geval. Ons product is 100% Europees en afkomstig uit Fins Berkenschors.

Xylitol is begin 19e eeuw ontdekt. Het heeft echter tot de jaren 60 geduurd voordat het potentieel van dit product werd herkend. Het bevat slechts 40% van de calorieën van suiker. Bovendien heeft het een  glycemische index van maar 7! Hierdoor is het een product dat geschikt is voor iedereen, dus ook voor diabetici.

Een frisse smaak en net zo zoet als suiker!

Het productieproces

Als grondstof wordt de Finse Berk gebruikt. Zeer fijn vermalen hout wordt tot een pulp bewerkt met behulp van water. Deze pulp wordt vervolgens net zo lang gefiltreerd totdat er Xylitol overblijft. Tijdens dit proces wordt er geen gebruik gemaakt van enige chemicaliën dan ook. Het hoofdbestanddeel wat wordt gebruikt bij de productie is simpelweg water. Het mag dus met recht een natuurlijk product worden genoemd.

Edulcorrem Xylitol
De Finse Berk. Hier komt de originele Xylitol vandaan.

Xylitol goed voor tanden en kiezen!

Behalve de geringe calorieën en lage glycemische index, tast het de tanden niet aan  Integendeel, het helpt zelfs bij het onderhouden van tanden en kiezen. Het is dan ook een bestandddeel dat veel gebruikt wordt in kauwgom en tandpasta. Dit komt omdat het een remmende werking heeft op de aangroei van mondbacteriën en dus helpt het bij het voorkomen van gaatjes in tanden en kiezen. Dus zeker ook voor uw kinderen is dit een uitermate geschikt alternatief voor suiker.

Geschikt voor bakken en koken.

Hittebestendig en daarom uitermate geschikt om mee te bakken en koken. Denk hierbij aan het bakken van een cake, koekjes, jam en nog veel meer.  

Wel is het zo dat Xylitol het effect van gist neutraliseert en niet karameliseert. Het is dus niet geschikt voor bijvoorbeeld het bakken van brood. 

De voordelen op een rij:

  1. 40% minder calorieën dan suiker.
  2. Goed voor tanden en kiezen.
  3. Lage glycemische index.
  4. Net zo zoet als suiker.
  5. Een lekkere, frisse smaak.
  6. Geen vervelende bijsmaak.

Pin It on Pinterest

Uw winkelwagen
Subtotaal: 0.00  (0 items)
Uw winkelwagen is leeg
Winkelen!