augustus 1, 2018 Geleisuiker

Geleisuiker

Geleisuiker

Geleisuiker

Standaard geleisuiker is kristalsuiker. Aan deze suiker wordt vervolgens een bindmiddel toegevoegd. Dit bindmiddel zorgt ervoor dat de jam een goede dikte krijgt zodat deze op bijvoorbeeld brood kan worden gesmeerd.

Als bindmiddel wordt meestal gelatine gebruikt, een product wat gemaakt wordt van beenderen van voornamelijk varkens. Dit is nogal een raar ingrediënt dat u niet un een jam zou verwachten.

Lees verder voor een goed alternatief voor de traditionele geleisuiker.

Zelf jam maken

De lekkerste jam is toch de zelfgemaakt jam. Veel jam die u in de supermarkt koopt bevat slechts een klein gedeelte fruit. Zelfs merken die worden gepromoot met boordevol fruit bevatten niet meer dan 50% fruit. Daarnaast vindt u ook nog veel toevoeging zoals conserveringsmiddelen en een grote hoeveelheid suiker in dit soort jam..

Als u zelf jam maakt kunt u het fruit uitkiezen wat goed bij het seizoen past. Seizoen fruit is nu eenmaal beter van smaak dan buiten het desbetreffende seizoen. Bovendien kunt u in het seizoen dit fruit ook voor een goede prijs kopen.

Jam maken is bovendien eenvoudig en snel gedaan. Meestal maakt u in één keer ook meerdere potten jam zodat u voorlopig weer vooruit kunt. Op deze manier heeft u altijd een voorraad eigengemaakte jam op voorraad.

Waarom suiker toevoegen aan jam?

Eigenlijk is het zonde om (zoveel) suiker toe te voegen aan jam. Op deze manier wordt een relatief gezonde zelfgemaakte jam toch een product boordevol suiker. Zeker als u kijkt naar sommige recepten waar er voor een fruit jam er wel tot een kilo suiker aan wordt toegevoegd. Gaat u zelf jam maken dan wilt u toch een gezond product?

Met Green Sugar geleisuiker kunt u een overheerlijk jam maken zonder de toevoeging van een lading suiker. En deze jam zal bovendien super goed smaken. Nog beter dan de gekochte potjes jam boordevol suiker

Green Sugar geleisuiker

De Green Sugar geleisuiker is een uniek product. Het product bevat Green Sugar en agar-agar. Agar-agar is een natuurlijk bindmiddel wat geen calorieën of suiker bevat. Green Sugar is een combinatie van erythritol en stevia. De samenstelling is echter dusdanig dat u absoluut geen stevia zult proeven in u jam. Ondanks dat dit een soort van stevia suiker is, zult u uiteindelijk niet de stevia smaak proeven in uw jam, wat u ook zeker niet wilt hebben in uw jam.

Door de ingrediënten die worden gebruikt in de Green Sugar geleisuiker kunt u een overheerlijke jam maken zonder suiker toe te voegen. Green Sugar is een geleisuiker speciaal geschikt voor vegetariërs, veganisten en diabetici.

Vergelijk de Green Sugar g geleisuiker bijvoorbeeld eens met de van Gilse geleipoeder. Deze bevat maar liefst 32 g suiker per 100 g. Bovendien dien je per kilo fruit nog eens 250 g suiker toe te voegen.  In totaal voeg je dus maar liefst 262 g suiker toe aan het fruit (50 g geleipoeder per 1 kg fruit)..

Met een zakje Green Sugar geleisuiker van 170 g, wat genoeg is om jam te maken van 1 kg fruit, voeg je in totaal slecht 9,7 g suiker toe aan de jam!

Gemakkelijk in gebruik

Bovendien is de Green Sugar geleisuiker ook nog eens super gemakkelijk in gebruik. U lost de geleisuiker op in 100 ml water, voegt een theelepel citroensap toe en voegt daarna het gesneden fruit toe.. Vervolgens ongeveer 10 - 15 minuten laten koken. In totaal heeft u dus in nog geen 30 minuten uw eigen jam gemaakt. En dat bovendien zonder een kilo suiker toe te voegen. Bekijk onze winkelpagina voor de verschillende verpakkingen.

U kunt het recept ook terugvinden op onze pagina met verschillende jam recepten. Ook kunt u deze jam prima gebruiken in een van de cake & dessert recepten.

Van welk fruit gaat u uw eigen gemaakte jam maken? Volg ons ook op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *