november 24, 2017 Greeen Sugar pepernoten

Green Sugar pepernoten

Green Sugar pepernoten

Pepernoten zijn een echte Nederlandse traditie. Pepernoten en Sinterklaas is een onafscheidelijke combinatie. Wist u echter dat pepernoten eenvoudig zelf te maken zijn? En natuurlijk maakt dit recept gebruik van Green Sugar, zodat deze ook nog eens suikervrij zijn.

Bereidingstijd:

45 minuten (inclusief 15 minuten baktijd).

Benodigdheden:

  1. 250 g bloem
  2. 1 zakje bakpoeder (15 g)
  3. 125 g Green Sugar (kristal of poeder)
  4. 100 g roomboter
  5. 50 ml melk
  6. 1,5 eetlepel speculaaskruiden
  7. Een snufje zout

U kunt ook zelfrijzend bakmeel gebruiken in plaats van de bloem en bakpoeder. Zelf gebruiken wij het liefst bloem en bakpoeder waarbij we iets meer bakpoeder gebruiken dan normaal wordt aangegeven. Dit geeft het beste eindresultaat van uw recepten.

De speculaaskruiden kunnen ook vervangen worden door andere koekruiden, naar gelang wat uw voorkeur heeft.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170

Doe de boter in een kom, en maak deze zacht met behulp van een mixer. Voeg vervolgens het bakmeel, de Green Sugar, de speculaaskruiden, melk en het zout aan de boter toe. Vervolgens goed mengen zodat er een glad geheel ontstaat. U kunt hier een mixer voor gebruiken.

Neem vervolgens de bakplaat uit de oven en leg hier een stuk bakpapier op. Maak van het deeg kleine balletjes, leg deze op het bakpapier en druk deze vervolgens een beetje aan zodat de balletjes de vorm van pepernoten krijgen.

Zet vervolgens de bakplaat terug in de oven en laat ongeveer 15 minuten bakken.

Op deze manier heeft u in een handomdraai zelfgemaakte, suikervrije pepernoten. U kunt de pepernoten nadat deze zijn afgekoeld direct eten. De pepernoten zullen dan iets zachter zijn dan dat u gewend bent. De pepernoten zullen echter vanzelf harder worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *