Green Sugar aardbeienjam

Green Sugar aardbeienjam

Misschien koopt u liever een potje jam uit de winkel omdat zelf maken een hoop gedoe is. Echter dat is verleden tijd met de Green Sugar geleisuiker. Het kost u echt niet meer dan 15 minuten. En is deze zelf gemaakt jam lekkerder? Het is overbodig dat te beantwoorden. U zult nooit meer een potje jam in de winkel kopen.

klik hier voor het recept van de aardbeienjam

Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden:

Bereiding:

De geleisuiker oplossen in 100 ml water in een pan op een middelhoog vuur, onder voortdurend roeren. Het gewassen fruit, zonder schil en gesneden naar wens, toevoegen met een theelepel citroensap. Laat 10 minuten koken op een laag vuur. Daarna direct overgieten in een steriele, luchtdichte pot. Laten afkoelen en op een droge plek bij max. 25 ° bewaren. Na openen in de koelkast bewaren en binnen 10 dagen consumeren.

Green Sugar Abrikozen jam

Green Sugar Abrikozen jam

Bestaat er iemand die liever een potje jam uit de winkel eet dan een eigengemaakte jam, van puur fruit? Als u iemand weet, dan horen wij dat graag. Voor deze abrikozenjam kunt u zowel Green Sugar kristal of Green Sugar geleisuiker gebruiken.

klik hier voor het recept van de abrikozenjam

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden:

Bereiding:

Was de abrikozen en verwijder de pitten. Snij vervolgens in tween. Zorg dat u goed rijpe abrikozen gebruikt.  Doe de abrikozen in een pan en voeg de Green Sugar en kaneel toe. Breng aan de kook onder voortdurend roeren, zodat het niet aan de pan gaat vastzitten. Laat vervolgens 30 minuten op een laag vuur koken en af en toe doorroeren.

Voeg na 20 minuten de kern van de abrikozen pitten toe, gesneden in grote stukken. Haal de pan van het vuur, nadat de substantie de juiste dikte heeft (naar wens).

Was de potten gronding en zet deze 15 minuten in een warme oven. Stop vervolgens de jam in de potten, draai vervolgens de deksels stevig vast en zet de potten op zijn kop totdat deze zijn afgekoeld.

Bewaar vervolgens op een donkere, droge en koele plek. De jam is vervolgens voor minimaal een jaar houdbaar.

Green Sugar Frambozenjam

Green Sugar Frambozenjam

Jam zoals het hoort te zijn. Tip: deze jam is, indien bewaard in een luchtdichte pot, op een donkere koele plek, maanden houdbaar. Maak daarom deze jam wanneer de frambozen op zijn lekkerst zijn. Misschien zelfs uit eigen tuin.

klik hier voor het recept van de frambozenjam

Bereidingstijd: 90 minuten

Benodigdheden:

Bereiding:

Breng de suiker aan de kook in het water en roer totdat de suiker is opgelost. Laat vervolgens 45 minuten op een laag vuur koken totdat er een niet te dikke siroop ontstaat. Maak de frambozen voorzichtig schoon, zodat deze niet pletten. Voeg vervolgens de frambozen toe en laat deze op een laag vuur, af en toe doorroeren, ongeveer een half uur koken. Uiteindelijk ontstaat er een dikke substantie, gelijk aan die van jam. Haal de pan van het vuur en voeg het citroenzout toe. Dit voorkomt dat de substantie in suiker verandert. Roer nog een keer goed door. Dek de pan af met een natte theedoek en laat een dag staan. Vervolgens kan de jam in potten worden gestopt en is klaar om te worden gegeten.