mandarijnen op siroop

Mandarijnen op siroop

Mandarijnen op siroop kunt u in een blik of pot kopen in de supermarkt. Deze zijn heerlijk zoet en zijn een goede basis om bijvoorbeeld in een kwarktaart te gebruiken. Denkt u hier bijvoorbeeld eens aan ons recept voor een suikervrije kwarktaart.

Of ter decoratie van een taart of cake die u gebakken heeft.

Mandarijnen op siroop

Helaas wordt er de nodige suiker of druivensap gebruikt om de zoete smaak te verkrijgen. Misschien denkt u lekker en gezond een blikje mandarijnen. Helaas valt dit tegen.

Om u inzicht te geven in hoeveel suiker bekende producten bevatten, een kort overzicht:

Product: Suiker (per 100 g): Kcal (per 100 g):
Del Monte Mandarijnen op sap 9,4 42
Jumbo Mandarijnen partjes op siroop 16,2 73
AH Mandarijn partjes op lichte siroop 10 49
Arlo Mandarijnen op lichte siroop 16 67
Jan Linders perfekt mandarijnen op siroop 13,4 61

 

Suiker in mandarijnen.

Nu is het zo dat mandarijnen van zichzelf redelijk wat suiker bevatten, ongeveer rond de 8,2 g per 100 g. (Bron: diabetesfonds.nl)  Bijna alle merken voegen dus bovenop de suiker die al van nature in mandarijnen aanwezig is,  nog extra suikers toe.

Bovendien is het natuurlijk niet zo dat de mandarijnen op siroop die u koopt in blik of pot ook puur uit mandarijn bestaat.

Het recept voor mandarijnen op siroop

Benodigdheden:

  • 4 - 5 mandarijnen (afhankelijk hoe groot de mandarijnen zijn)
  • 400 ml water
  • 3 etl. Green Sugar (Kristal of poeder)

Bereiding:

  1. Schil de mandarijnen en zorg dat der restjes van de schil goed verwijderd zijn. Breek deze vervolgens in stukjes.
  2. Doe alles in een pan en breng deze aan de kook. Laat ongeveer 15 – 20 minuten koken op een laag vuur en af en toe even doorroeren.

Voedingswaarden:

Kcal (per 100 g): Suiker (per 100 g):
Green Sugar mandarijnen op siroop 28,4 5,0

Uw zelfgemaakte mandarijnen op siroop

Hoeveel mandarijnen op siroop hier u aan over houdt hangt af van hoe groot de mandarijnen zijn en hoe hoog u het vuur heeft staan.

In onze bereiding hebben we 4 mandarijnen gebruikt die in totaal 370 gram wegen. Na de bereiding houden wij 600 ml mandarijnen op siroop over:

Uiteraard is geen enkele mandarijn hetzelfde. Dus waarschijnlijk zult iets meer of minder mandarijn en sap overhouden.

Gemiddeld zit er in een blik ongeveer 300 ml. Dus met dit recept heeft u de dubbele hoeveelheid. Doordat er geen sprake is van toegevoegde suikers kunt u misschien extra mandarijnen gebruiken in uw recept.

 

Mandarijnen op siroop

Koolhydraten en suiker.

Het aantal koolhydraten kan afwijken, afhankelijk van de mandarijnen die u gebruikt.

Mandarijnen bevatten veel vezels. Vezels behoren ook tot de groep van koolhydraten, maar zijn geen netto-koolhydraten.

Daarnaast bevatten mandarijnen veel vitamine A en C. Bij een blikje mandarijnen is het natuurlijk maar de vraag hoeveel van deze vitamines nog aanwezig zijn. Er is geen betere bron van vitaminen dan vers fruit.

Kan het nog eenvoudiger?

Snel en eenvoudig zelf te maken. Met het gebruik van Green Sugar heeft u snel heerlijke mandarijnen op siroop, met een fractie van de suiker van mandarijnen op siroop uit een pot of blik. U kunt dit recept ook terugvinden op snel & makkelijk, waar u nog veel meer heerlijke en makkelijke recepten kunt vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Uw winkelwagen
Subtotaal: 0.00  (0 items)
Uw winkelwagen is leeg
Winkelen!