Green Sugar Kip in zoetzure saus

Kip in zoetzure saus met Green Sugar

Kip in zoetzure saus is misschien niets waar u direct aan denkt bij het gebruik van Green Sugar. Echter, het zoete aspect moet ergens vandaan komen. In gekochte potjes in de supermarkt is dit dus gewoon suiker. u zilt schrikken hoeveel suiker er uiteindelijk in een potje zit. Het recept kunt u terugvinden op de website:

www.knutselenindekeuken.nl/category/koolhydraatarm/

En zoals u kunt zien in de naam van de URL, dit is een koolhydraatarm recept.

 
Green Sugar rabarber

Rabarber met Green Sugar

Een klassieker uit de Nederlandse keuken in een gezond jasje. Rabarber is een groente met veel vitamines en mineralen. Het heeft slechts 2 koolhydraten en 23 Kcal per 100 g rauwe rabarber. Supergezond en weinig calorieën, ideaal. Maar het is zo zuur dat het zonder suiker bijna niet te eten is. En daar gaat je gezonde recept-(. Maar dan is er altijd nog Green Sugar! Met Green Sugar voegt u geen suiker of calorieën toe.

Klik hier voor het rabarber recept

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden:

  • 1 kg rabarber
  • 100 g Green Sugar
  • Een klein beetje water (er komt vocht vrij tijdens het koken)

Bereiding:

Snij de stelen in stukken en kook het in (heel) weinig water, zodat je zoveel mogelijk kleur, vitamines en smaak behoudt. Er komt ook meer dan genoeg vocht uit tijdens het koken. Het is gaar als de stukken in vezels uit elkaar vallen. Reken op een kooktijd van 8-12 minuten.

Voeg  de suiker toe. Het is aan te beleven om de suiker pas aan het einde toe te voegen. Zo heb je vaak minder suiker nodig en kun je bovendien meteen proeven of je nog wat moet toevoegen.

En dat is het. Kan het nog gemakkelijker?