september 13, 2017 Smoothie bowl rainbow mango

Smoothie bowl

Smoothie bowl met Green Sugar

De Smoothie bowl is de nieuwe manier van smoothies maken. In plaats van alles in de blender en mixen maar, is  het een meer creatieve manier van een smoothie maken, met meer aandacht voor de presentatie. 

De smoothie in een kom is een uitnodigend kleurrijk bordje, of bakje vol vitaminen. En uiteraard erg lekker.

Een smoothie bowl leent zich voor variatie

De mogelijkheden om een smoothie bowl te maken zijn eigenlijk oneindig. Natuurlijk geven de kleurrijke fruitsoorten visueel het mooiste resultaat. Maar uiteindelijk is het natuurlijk iets wat we gaan opeten, dus gebruik uw favoriete fruitsoorten.

Hierbij kunt u zowel kiezen voor het gebruik van bevroren fruit of vers fruit. Persoonlijk zijn wij van mening dat rijp en vers fruit net iets lekkerder is, maar indien dit niet voorhanden is, dan is bevroren fruit een prima alternatief. 

Doordat je niet alle in samen in de blender stopt, is het een dikke smoothie. Maar wel heel lekker. 

Smoothie bowl rainbow

Onze favoriete rainbow smoothie in een kom

Eén van onze favorieten is de "rainbow". Lekker, kleurrijk en boordevol vitaminen. 

Een van de fruitsoorten die wij hiervoor gebruiken zijn frambozen. Omdat Frambozen soms een beetje zuur kunnen zijn gebruiken wij Green Sugar voor de lekkere zoete smaak. Je kunt natuurlijk ook een product van Sukrin gebruiken of eventueel xylitol.

Het is altijd een heerlijke gedachte dat je met een van bovengenoemde zoetstoffen, je een heerlijke frisse en zoete smaak verkrijgt, maar dan zonder dat je calorieën aan je recept toevoegt. 

Omdat de "rainbow" zo lekker en makkelijk is, gaan we ons recept hier met u delen.

Bereidingstijd:

+/- 10 minuten

Benodigdheden voor de "rainbow smoothie bowl":

  • 1 bakje frambozen van circa 250 g
  • 1  (rijpe) mango
  • 500g (soja) yoghurt
  • 2 - 3 eetlepels Green Sugar poeder of kristal. Afhankelijk van de smaak van de frambozen.

Bereiding

  1. Schil de mango en snij in grove stukken en doe deze samen met de helft van de yoghurt in de blender. Meng dit tot een gladde smoothie,
  2. Verdeel dit vervolgens voorzichtig over de bakjes. Zorg ervoor dat je slechts een kant van de bakjes vult. Dit zodat de kleuren van de verschillende gedeelten van de smoothie behouden blijven 
  3. Spoel vervolgens de blender even af onder de kraan af.
  4. Was vervolgens de frambozen en doe deze samen met de Green Sugar en de andere helft van de yoghurt in de blender. Vul hiermee de nog lege kant van de bordjes of bakjes. Op die manier ontstaat er een mooi kleurcontrast.
  5. Vervolgens kunt u de scheidingslijn van de verschillende kleuren in smoothie bowl nog decoreren. Doe uw favoriete toppings erop. Onze favoriet hier zijn de bosbessen.

Naar voorkeur zelf variëren

Persoonlijk houden wij erg van mango en frambozen. Maar u kunt natuurlijk ook prima andere fruitsoorten gebruiken. Bevroren banaan leent zich bijvoorbeeld ook prima.

En zeker op een warme zomerdag krijg je op die manier een heerlijke verfrissende smoothie bowl. Indien u een gezonde variant wilt maken,

Smoothie bowl variatie

dan kunt u ook prima een gedeelte van de rainbow smoothie veranderen in een groene smoothie. Houdt er wel rekening mee dat de substantie niet al te dun wordt, want dan zullen de kleuren in elkaar overlopen. De smoothie zal in ieder geval wel zijn smaak behouden, maar ziet er dan net iets minder feestelijk uit.

Indien u een dieet volgt, dan is het wel aan te raden gebruik te maken van fruit met weinig calorieën. Aardbeien en passievruchten zijn hiervoor uitermate geschikt.

Wanneer eten?

Een smoothie bowl leent zich goed voor een ontbijt. Wel is het zo dat veel mensen `s-ochtends niet veel tijd hebben om te besteden aan het maken van een ontbijt. Daarentegen past het natuurlijk prima in een lekker en gezond ontbijt voor in het weekend.

Maar in onze ogen kan de smoothie bowl ook prima dienen als dessert. Mede door de kleurrijke uitstraling zal je jouw familie of vrienden verrassen met dit heerlijke, gezonde en kleurrijke dessert. En zoals al eerder aangegeven, door het gebruik van een natuurlijke zoetstof zonder de calorieën en koolhydraten, is het een meer dan verantwoorde keuze. 

Ontdek onze producten

Tagged on:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *