mei 27, 2020 Suikervrij leven

Suikervrij leven

Er zijn natuurlijk heel veel redenen om je leven suikervrij te maken. Soms is dit in verband met een aandoening zoals diabetes, overgewicht of gewoon omdat je gezonder wilt leven. Suikervrij leven is niet altijd even gemakkelijk en om eraan te beginnen is er veel wilskracht nodig. 

Suikervervangers kunnen dan heel erg goed helpen. Om je nog een extra steuntje in de rug te geven, hebben wij 10 redenen voor je verzamelt, waarom een suikervrij leven zo veel beter is.

1. Gezonde tanden door leven zonder suiker

In je mond bevinden zich ook altijd slechte bacteriën. Wanneer je suiker tot je neemt dan geef je alleen maar extra voedsel. 

Iemand die suikervrij leeft vermindert de groei van bacteriën die schadelijk zijn voor je tanden. Deze krijgen dan niet langer de kans om je tanden aan te tasten en gaatjes te veroorzaken. 

Zoetstoffen zoals xylitol en erythritol helpen zelfs de slechte bacteriën te bestrijden. Daarnaast wordt het suikervrij eten, door af te zien van toegevoegde suikers en geraffineerde suiker veel eenvoudig.

2. Sterkere botten

Wellicht lijkt het dat het één niets met het ander te maken heeft, maar suiker kan ook echt je botten aantasten. Suiker berooft je lichaam van gezonde mineralen die je lichaam nodig heeft voor gezonde botten. Minder suiker tot je nemen kan zeker voor je botten een goede optie zijn.

3. Meer energie

Je kent het vast wel, je zit even zonder energie en neemt een chocoladereep of een blikje energiedrank tot je. We weten dat het slecht is, maar toch doen we het want we hebben er weer even energie van. 

Klopt, suiker geeft een kortstondige energie boost, met de nadruk op kort. Dit omdat het om snelle koolhydraten gaat. Nadat het is uitgewerkt is de energie ook weer op. 

Een suikervrij leven kan er echter voor zorgen dat je altijd energie hebt. Klinkt wellicht raar, maar toch is het zo. Wanneer je lichaam geen suiker meer krijgt kan je lichaam beter vitamines opnemen. 

Het lichaam maakt op die manier dan energie aan. Deze zorgen voor meer energie en minder kans op bloedarmoede. 

Bovendien heb je geen suikerdip, die je wel hebt na het eten van suiker en wanneer deze dan is uitgewerkt.

Suikervrij leven meer energie

4. Mentale gezondheid

Dat suikervrij leven iets met je mentale gezondheid doet is echt waar. Wanneer je de suiker laat staan voel je jezelf veel opgewekter en geeft dit innerlijk meer rust. 

En dan hebben we het nog net gehad over het trots zijn op jezelf omdat je de suiker laat staan, je bloedsuikerspiegel beter gaat of je bent afgevallen!

5. Gezond voor je hersenen

Uit onderzoek is gebleken dat suiker geheugenverlies en concentratieproblemen kan veroorzaken. Nog een mooie reden om de suikers uit je leven te bannen. 

Zet dus de suiker aan de kant of vervang deze door goede suikervervangers en je zult merken dat je veel alerter bent en scherper kunt denken.

6. Verhoog je weerstand

Dat suiker niet al te best is voor je lichaam, dat hebben we nu al een aantal keren verteld. Daarnaast bevat het weinig voedingsstoffen. Voor je weerstand zijn vitamines, mineralen en vezels onmisbaar. Deze haal je bijvoorbeeld uit een stuk fruit. 

Maar dat het ook het groeihormoon stoort, die hadden we nog niet verteld. Suiker kan de afgifte van groeihormonen voorkomen, iets wat weer een negatieve invloed heeft op je immuunsysteem. Breng je immuunsysteem dus in optimale conditie door de suiker te laten staan.

7. Betere stofwisseling

We hebben nu al een aantal punten aangegeven in het lichaam, waarbij het beter is de suiker te vervangen. Ook voor je stofwisseling geldt dit. 

Suiker voedt namelijk de ziekmakende bacteriën in de darmen, wat op zijn beurt weer ontstekingen kan veroorzaken. Een gevolg hiervan kan een opgeblazen gevoel zijn en winderigheid. Houd je darmflora dus beter op peil door de suiker te laten staan.

8. Beter voor je gewicht

Misschien is dit al wel de reden dat je suiker laat staan, maar een suikervrij leven is echt veel beter voor jouw gewicht. Door het gebruik van een stevia suiker, beperk je direct het aantal calorieën dat je binnenkrijgt.

Suiker brengt je gewicht omhoog, oftewel je komt er gewoon van aan. Door het suiker in je dagelijkse voeding te vermijden zal je merken dat je bijna ongemerkt al gewicht verliest.

Hierbij dien je wel te letten op bewerkte producten waar veel suiker inzit. Deze dien je zoveel mogelijk te vermijden. 

Fruit en zuivel zijn op dit gebied aanraders. En dan wel producten waarin niet teveel suiker zit. Datzelfde geldt voor vetten.

9. Houd je bloedsuiker op peil

Ook een reden waarom je misschien al de suiker laat staan. Voor mensen met diabetes is suiker zeker niet aan te raden, je bloedsuikerspiegel gaat ervan schommelen, wat schadelijk kan zijn voor je lichaam. 

Maar ook voor mensen die geen diabetes hebben is suiker laten staan beter voor hun bloedsuikerspiegel. Als je geen suiker eet blijft je bloedsuikerspiegel stabiel. Dit resulteert in het minder eetlust hebben en ook minder trek in zoet. 

Wat bovendien niet iedereen weet is dat de suiker die het lichaam niet kan verbranden wordt omgezet in vet. En dit willen we natuurlijk helemaal niet, want hier willen we juist vanaf!

10. Een mooiere huid

Tot slot misschien nog een van de belangrijkste redenen om de suiker te minderen of helemaal uit het voedingspatroon te schrappen: het geeft je een mooiere huid. 

Dit is natuurlijk direct zichtbaar, maar voor zowel jou als je omgeving en dus een ideale reden. 

Suiker kan er namelijk voor zorgen dat je huid er dof en slap uit ziet. Ook kan het ontstekingen veroorzaken. 

Zelfs rimpels kunnen het gevolg zijn van suiker in onze voeding. Laat dus gerust staan die suiker, vervang het voor goede suikervervangers en geniet van een mooie stralende huid zonder allerlei crèmes, gewoon van jezelf en zelf bereikt!

Ontdek onze producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *