Suikervrije kwarktaart met agar-agar

Een suikervrije kwarktaart is misschien wel een van de eenvoudigste recepten om een overheerlijke taart te maken. Er kan bijna niks fout gaan, is redelijk snel gemaakt en smaakt gewoonweg super.

Door de vele mogelijke variaties kan je toch toch elke keer iedereen verassen en een nieuwe taart op tafel zetten.

Normaal gesproken kan je lange vingers, Bastogne koekjes of zelfs Oreo koekjes gebruiken als bodem. Het zal echter geen verassing zijn dat deze boordevol suiker zitten (40 – 60 suiker per 100 g).  Zelfs als de rest van de kwarktaart suikervrij is, blijft het totaal aan suikers nog steeds hoog.

Een tussenoplossing zijn bijvoorbeeld volkoren biscuits, die een aanzienlijk lager suikergehalte bevatten. Wil je een echte suikervrije taartbodem, dan is het beste alternatief deze zelf te maken.

Zelf gebruiken wij meestal een bodem gemaakt van amandelmeel. Het recept hiervoor kan je hier terugvinden. Het is vrij gemakkelijk en ook nog eens snel gemaakt.

Wat betreft Green Sugar is het mogelijk om de kristal of de poeder te gebruiken. 

Gelatine of agar-agar

Voor de kwarktaart is er een bindmiddel nodig. Veelal wordt hier gelatine voor gebruikt. Gelatine bevat geen suiker of koolhydraten en kan dus prima gebruikt worden. Gelatine is echter geen vegetarisch product. Voor een vegetarische kwarktaart kan je gebruik maken van agar-agar. Agar-agar is echter wel een zeer sterk bindmiddel, dus de hoeveelheid moet heel precies worden afgewogen.

Ingrediënten:

  • Taartbodem van amandelmeel (of een andere bodem)
  • 500 g magere kwark.
  • 200 ml ongezoete slagroom.
  • 100 g Green Sugar (poeder of kristal).
  • 3 zoete en sappige mandarijnen.
  • 4 g agar-agar.

Bereiding:

  1. Klop de slagroom stijf.
  2. Snij de mandarijnen in stukjes en zorg ervoor dat u het sap wat vrijkomt opvangt.
  3. Voeg vervolgens de kwark, de Green Sugar, de mandarijnen (met het sap) en de agar-agar toe en meng deze goed door elkaar.
  4. Vervolgens het mengsel gelijkmatig verdelen over de taartbodem.

Wanneer de taart klaar is, deze in de koelkast bewaren.

Eventueel kunt u enkele mandarijnen apart houden en deze ter versiering van de kwarktaart gebruiken.

Suikervrije kwarktaart

Suikervrije kwarktaart

Via onderstaande link kunt u het recept downloaden als PDF.

Suikervrije kwarktaart (44 downloads)

Ook is dit recept terug te vinden op www.smulweb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Uw winkelwagen
Subtotaal: 0.00  (0 items)
Uw winkelwagen is leeg
Winkelen!