Sukrin

Sukrin bij Natural Sweet

U kunt bij Natural Sweet nu ook terecht voor de Sukrin  producten. Wij hebben er voor gekozen deze producten aan ons assortiment toe te voegen. Naast Green Sugar zijn deze producten een prima alternatief voor traditionele suiker.

Waarom de producten van Sukrin?

Net zoals Natural Sweet staan de producten van Sukrin voor kwaliteit. Er wordt geen gebruik gemaakt van nutteloze kunstmatige toevoegingen. En ook toegevoegde suiker zult u er niet in terugvinden. De zoetstoffen zijn van natuurlijke oorsprong, hetgeen een absolute vereiste is om in ons assortiment te worden opgenomen.

Bepaalde producten zoals de Sukrin gold, de organic en de verschillende bakmixen zijn een goede aanvulling op ons assortiment. Op deze manier kunt u bij Natural Sweet terecht voor een groot assortiment gezonde producten. Zo kunt u bijvoorbeeld de amandelmeel gebruiken voor het bakken van een appeltaart, waarbij u de keuze heeft of u Green Sugar als zoetstof wilt gebruiken, erythritol, xylitol of een van de Sukrin zoetstoffen.

Het alternatief voor bruine suiker, met slechts 1,5 gram suiker per 100 gram is een goede aanvulling op ons assortiment, aangezien wij dit tot dusverre niet konden aanbieden..

Over Sukrin

Het van origine Noorse  bedrijf is opgericht in 2007. Zij hebben zich toegelegd op het produceren en ontwikkelen van natuurlijke en gezonde producten die zo min mogelijk bewerkt zijn.

Na het op de markt brengen van natuurlijke suikeralternatieven hebben zij daar in de loop van tijd steeds nieuwe producten aan toegevoegd, zoals de eerder genoemde bakmixen en een overheerlijke siroop.

De ingrediënten waar zij gebruik van maken zijn bovendien van betrouwbare en hoogwaardige leveranciers,

100% natuurlijke producten

Sukrin werkt alleen met 100% natuurlijke producten, die bovendien GMO vrij zijn. Waar sommige bedrijven gebruik maken van kunstmatige zoetstoffen, die goedkoop in gebruik zijn wordt hier door Sukrin geen gebruik van gemaakt. Dit is geheel in overeenstemming met onze visie.

Waarom iets kunstmatigs gebruiken als er goede, gezonde en natuurlijke alternatieven beschikbaar zijn?

Zoetstof op basis van erythritol

Als basis zoetstof wordt de polypool erythritol gebruikt. Deze zoetstof komt van nature voor in peren, meloenen en champignons. Erythritol bevat geen calorieën en heeft een glycemische index van nul. Hierdoor wordt de bloedsuikerspiegel niet beïnvloed. Daardoor is deze zoetstof uitermate geschikt voor diabetes patienten.

Erythritol heeft 70% van de zoetheid van suiker. Het heeft een frisse en zoete smaak. In sommige van de producten wordt ook hoogwaardige stevia gebruikt  Hierdoor wordt een hogere zoetheid verkregen, maar blijft de frisse en zoete smaak bestaan. De zoetheid is dan gelijk aan de zoetheid van normale suiker.

U hoeft niet bang te zijn voor een stevia smaak in de producten. Door het vinden van de juiste verhoudingen komt deze smaak niet naar voren. Daarnaast is de zoetheid van stevia dermate hoog dat er slechts gebruik hoeft te worden gemaakt van een klein gedeelte stevia.

Dit is echter wel de reden dat wij geen producten in ons assortiment hebben die zoeter zijn dan suiker. Om een product te realiseren dat zoeter is dan suiker, dient er meer stevia te worden toegevoegd. Dit komt de smaak niet ten goede wat u uiteindelijk in het eindresultaat zult proeven. In eerste instantie gaat het in onze opinie om een goed en gezond en alternatief voor suiker aan te bieden, maar de smaak moet natuurlijk ook goed zijn.

Belangrijk is om te vermelden dat deze producten, net zoals de Green Sugar, zich niet laten vergelijken met goedkope zoetstoffen die u in de supermarkt vindt. Ondanks dat deze producten worden verkocht onder de noemer stevia suiker, zijn deze producten veelal gebaseerd op een goedkope vulstof zoals maltodextrine. Zoals al aangegeven heeft stevia een zeer hoge zoetkracht.

Daardoor bestaan dit soort producten veelal uit 98% vulstof en een klein percentage stevia, omdat zoals hierboven aangegeven, de zoetkracht van stevia enorm is.  Doordat de vulstof de overhand heeft, is het uitermate belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van een kwalitatief hoogwaardige vulstof, zonder negatieve bijkomstigheden.

Omdat de prijs voor dit soort producten echter een van de belangrijkste factoren is, wordt er helaas veelal gekozen voor de goedkoopste vulstof en niet de beste. Als voorbeeld, maltodextrine heeft een glycemische index die nog hoger ligt dan die van suiker. Weet dus wat u koopt! Een zoetstof met 98% maltodextrine en slechts 2% stevia, zal een enorm hoge glycemische index hebben en dus grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel veroorzaken.

Voorkom tandbederf!

Er bestaan verschillende studies die aantonen dat het gebruik van zoetstoffen zoals erythritol en xylitol en stevia geen tandbederf veroorzaken. Sterker nog, erythritol en xylitol helpen beide om bacteriën in uw mond te bestrijden.

Niet voor niets wordt er bijvoorbeeld in tandpasta vaak gebruik gemaakt van xylitol.

Geen verslavingseffect

Suiker is uitermate verslavend. Een studie met ratten had zelfs als uitkomst dat suiker verslavender zou werken dan cocaïne. Dit is nogal een stevige conclusie, die dan ook door verschillende partijen wordt bestreden.

Het is lastig te beoordelen wat nu de waarheid is, aangezien er van beide kanten zinvolle argumenten worden gebruikt. Echter is het natuurlijk wel zo dat het vanuit de voedingsmiddelenindustrie zeer belangrijk is om deze conclusie te ontkrachten. Stelt u zich eens voor dat alle suiker in alle producten zou moeten worden vervangen. Dan zullen de supermarkten behoorlijk leeg raken.

Maar zelfs als deze conclusies slechts gedeeltelijk waar zijn, is het nog steeds zeer verontrustend. En wij geloven zeker dat er een kern van waarheid inzit. Als u een aantal dagen alle producten waar suiker inzit laat staan, dan zult u op zeker een hunkerend gevoel naar suiker krijgen. Dit is niets meer of minder dan een verslavingseffect.

Het gebruik van zowel erythritol, xylitol fo stevia zal een dergelijk effect niet opwekken.

Koolhydraten

Bij het begrip koolhydraten dient er onderscheidt gemaakt te worden tussen netto-koolhydraten en totale koolhydraten. De netto-koolhydraten zijn de koolhydraten die  invloed hebben op uw lichaam. Deze worden, indien niet verbrandt door uw lichaam omgezet in vet en dus lichaamsgewicht.

Koolhydraten die niet tot de netto-koolhydraten behoren,  verlaten als het ware uw lichaam weer via de urine zonder dat deze enige invloed hebben gehad.

Volgt u een koolhydraat arm dieet, dan kunt dient u te letten op de netto-koolhydraten. Dit zijn de enigste koolhydraten  die u hoeft te tellen.

Erythritol bevat geen netto-koolhydraten, dus kunt u het gewoon gebruiken wanneer u een koolhydraatarm of beperkt dieet volgt.

Vaatschade en antioxidante werking

Een onderzoek van chemicus Gertjan den Hartog naar antioxidanten werking van erythritol heeft bij toeval iets interessants aan het licht gebracht. Behalve dat tijdens de studie werd aangetoond dat erythritol een antioxidante werking heeft, trad er bij diabetische ratten totaal geen vaatschade op. Dit is een erg belangrijke ontdekking, aangezien vaatschade één van van de grootste problemen voor diabetici is. Wel moet erbij worden vermeld dat dit een eerste conclusie is en dat verder onderzoek moet worden uitgevoerd naar dit effect bij mensen.

Waarom bevatten de producten toch e-nummers?

Alle producten die veilig zijn bevonden door de Europese voedsel en warenautoriteiten krijgen een e-nummer. Een e-nummer geeft aan dat product of ingrediënt uitvoerig getest is en veilig is bevonden voor consumptie..

Dat alles wat een e-nummer heeft slecht is, is een mythe, Groenten zoals bijvoorbeeld tomaten bevatten ook gewoon e-nummers. Heeft een product geen e nummer, dan zou u zich moeten afvragen waarom dit zo is en of het product wel veilig is.

Welke producten kunt u bestellen bij Natural Sweet?

Wij hebben naast de natuurlijke suikervervangers, de volgende nieuwe producten in ons assortiment opgenomen:

 • Sukrin Gold 250 gram
 • Sukrin Gold 500 gram
 • Sukrin Organic 400 gram
 • Sukrin 500 gram
 • Amandelmeel 400 gram
 • Sesammeel 250 gram
 • Kokosmeel 400 gram
 • Pindameel 250 gram
 • Suikersticks (40 stuks)
 • Fibersirup Gold 450 g
 • Fiberbread 250 gram
 • Cake in a cup - Dark chocolate 75 g
 • Melkchocolade met amandel 40 gram
 • Suikervrije melkchocolade 40 gram
 • Suikervrije melkchocolade met kokos 40 gram
 • Chocolate cake mix 410 gram
 • Dus naast de suikervervanger, die prima geschikt is om mee te bakken of om te gebruiken in de koffie of thee kunt u bij ons nog veel meer producten terugvinden.

Waarom nog gewoon suiker gebruiken?

Met de natuurlijke en gezonde alternatieven die Natural Sweet u biedt is het overbodig om nog langer de traditionele suiker te gebruiken, met alle nadelige effecten op uw gezondheid.

Zoals al eerder aangegeven kunt u deze natuurlijke suikervervangers gebruiken in bijna al uw recepten of gerechten. Suikervrij eten wordt op deze manier een stuk gemakkelijker en bovendien ook lekkerder.

U kunt de producten combineren met Green Sugar

Wilt u bijvoorbeeld een suikervrije appeltaart maken met zo min mogelijk koolhydraten? In dat geval kunt u bij ons direct bijvoorbeeld de amandelmeel verkrijgen en Green Sugar. Bent u opzoek naar het recept? Kijk dan bij ons recept van een taartbodem van amandelmeel.

Ook bijvoorbeeld de Green Sugar geleisuiker kunt u uitstekend gebruiken voor het maken van een overheerlijke taart in combinatie van een van de meelproducten die wij nu aanbieden.

Green Sugar is een natuurlijke zoetstof op basis van erythritol en stevia. Het is verkrijgbaar in kristal en poeder vorm, ook wel icing genoemd. Doordat dit product zorgvuldig is samengesteld heeft het geen stevia smaak. Bovendien heeft het de textuur en smaak van suiker. Daarnaast zijn er ook nog andere producten die Green Sugar als zoetstof gebruiken waardoor deze veel lager in calorieën zijn dat u bent gewend.

Gaan wij nog meer producten in ons assortiment opnemen?

Dit is niet uit te sluiten. Echter, gezien onze kwaliteitseisen zijn lang niet alle producten geschikt voor Natural Sweet. Wij blijven echter op zoek naar producten die passen binnen onze visie en assortiment.

Wij staan altijd open voor suggesties. Mist u bijvoorbeeld bepaalde producten in ons assortiment, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wij zullen dan beoordelen of deze producten binnen onze visie passen om deze aan ons assortiment toe te voegen.