januari 15, 2018

Taartbodem maken van amandelmeel en Green Sugar

Taartbodem maken

Een taartbodem maken kost meer tijd dan een kant en klare taartbodem kopen, of een taartbodem maken van bijvoorbeeld koekjes. Echter als jezelf de taartbodem maakt dan weet je wel precies wat erin zit. Een gekochte taartbodem van de supermarkt, of een taartbodem van koekjes betekent vrijwel zeker dat je direct met een grote hoeveelheid suiker en koolhydraten begint.

Afhankelijk van de soort taart die u maakt, kan het dus al snel een ware suikerbom worden.

Verschillende mogelijkheden.

Zelf een taartbodem maken kan op verschillende manieren. De meest gebruikelijke en waarschijnlijk de meest populaire methode is het gebruik van (volkoren)bloem, water, eieren, boter en een klein beetje vanillesuiker. Het nadeel van deze methode is dat bloem ontzettend veel koolhydraten bevat (76 g per 100 g). Alternatieven voor het gebruik van bloem zijn amandelmeel en kokosmeel. Het gebruik van amandelmeel is het eenvoudigst omdat het op dezelfde manier als bloem kan worden gebruikt. Daarom gaan we vandaag de taartbodem maken van amandelmeel.

De Amandelmeel die wij gebruiken bevat 6.9 g koolhydraten per 100 g. De hoeveelheid koolhydraten kan echter wel veel verschillen tussen verschillende merken. Normaal gesproken zal de hoeveelheid koolhydraten niet meer dan 10 g per 100 g moeten zijn. Het is raadzaam even de verpakking te raadplegen alvorens de amandelmeel te kopen.

Een taartbodem van amandelmeel

Het onderstaande recept is voor een relatief kleine en dunne taartbodem. Uiteraard kan je naar eigen inzicht de hoeveelheden van het onderstaande recept aanpassen. Zelf houden wij meer van een dunnere taartbodem. Ook gebruiken we Green Sugar in de taartbodem. Het voordeel van Green Sugar is dat het geen calorieën of koolhydraten bevat en het bovendien een volledig natuurlijk product is.

Wij hebben de volgende ingrediënten gebruikt voor onze taartbodem:

  • 200 g amandelmeel.
  • 1 ei.
  • 40 g boter (kamertemperatuur).
  • 1 eetlepel Grieks yoghurt.
  • 2 eetlepels Green Sugar (poeder of kristal).

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 170º
  2. Klop met een lepel de boter goed los.
  3. Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed het geheel tot een gladde deegbal.
  4. Neem een springvorm en maak van de deegbal een egale gladde bodem.
  5. Zet de springvorm ongeveer 20 minuten in de oven.

Laat vervolgens de taartbodem even afkoelen alvorens hiermee aan de slag te gaan. Deze bodem kan als basis worden gebruikt voor verschillende soorten taart. Wat dacht u bijvoorbeeld van de suikervrije kwarktaart?

 

Taartbodem van amandelmeel

Taartbodem maken

Voor meer ideeën waarvoor u de taartbodem kunt gebruiken kunt u terecht op onze recepten pagina.

Voor Green Sugar kunt u terecht in onze webshop. U kunt Green Sugar ook verkrijgen via de dieetwebshop of bewust en puur

Via de onderstaande link kunt u het recept downloaden en opslaan als PDF. 

[download id="2837"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *