Green Sugar ijs met aardbeien en chiazaad

Green Sugar ijs met aardbeien en chiazaad

Waarschijnlijk het gezondste ijsje ooit. Niet alleen suikervrij, 100% vegan en bovendien zit chiazaad  vol omega 3, mineralen en proteïnen. Dit is een ijsje waar u er gerust nog eentje extra van kunt eten. Bovendien zeer eenvoudig om te maken.

Klik hier voor het recept van Green Sugar ijs met aardbeien en chiazaad

Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden:

Bereiding:

Was en snij de aardbeien in kleine stukjes. Doe vervolgens alle ingrediënten in een grote kom en meng deze goed door elkaar.  Zet de kom vervolgens 4 uur in de koelkast (Het chiazaad neemt het vocht op en het mengsel wordt een soort van pudding).

Doe vervolgens het mengsel in ijsvormen en leg deze in de vriezer. Laat deze een aantal uren in de vriezer totdat deze hard zijn geworden. Afhankelijk van de grote van de ijsvormen zal dit ongeveer 3 uur duren.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen de pudding direct uit de koelkast te eten en er geen ijs van te maken. Dit smaakt ook prima.

De keuze is aan u. In ieder geval, eet smakelijk!

Glutenvrije pannenkoeken

Glutenvrije pannenkoeken

Pannenkoeken, wie kent ze niet en wie houdt er niet van? En wat als u nu eens ter variatie een nieuwe versie van de traditionele pannenkoeken maakt, die glutenvrij en volledig veganistisch is? Ons motto lekker en gezond komt volledig tot zijn recht in dit recept. Ook hier is het gevaar dat u nooit meer de kant-en-klare pannenkoeken mixen zult gebruiken.

Klik hier voor het recept van de glutenvrije en vegan pannenkoeken

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden:

Bereiding:

  1. Doe de bananen in de blender en mix deze totdat deze vloeibaar worden. Doe vervolgens de glutenvrije bloem in een grote kom. Voeg de gepureerde bananen en de overige ingrediënten toe aan de bloem.
  2. Vervolgens goed mengen, met een handmixer. Voeg tijdens het mixen een klein beetje water of plantaardige melk toe, zodat er een vloeibare, yoghurt-achtige consistentie ontstaat.
  3. Van nu af aan, gaat het zoals u gewend bent met de klassieke pannenkoeken. Gebruik een anti-aanbak koekenpan. Voeg de olie in de pan, om de pan in te vetten en laat daarna de overtollige olie uit de pan lopen in een beker of bakje.
  4. Afhankelijk van de grootte van de pan, kunt 2-3 pannenkoeken tegelijk bakken. Doe een halve pollepel of soeplepel van het deeg in de koekenpan en verspreid  het deeg voorzichtig met de lepel om het een ronde vorm te geven. Verspreid het deeg niet te veel. De pannenkoek moet ongeveer een diameter van 10 centimeter hebben. Laat ongeveer 1 minuut bakken en vervolgens voorzichten draaien met een spatel en opnieuw ongeveer 1 minuut laten bakken.
  5. Leg vervolgens de pannenkoeken op een stukje keukenpapier en herhaal totdat al het deeg op is. Vergeet niet om de pan opnieuw in te vetten met olie tussen de bakrondes.
  6. Tenslotte hoort er natuurlijk nog een topping op de pannenkoeken. Hierbij kunt u denken aan vers fruit, chocolade maar de Green Sugar poeder is hier ook uitermate geschikte voor. Of wat denkt u van een zelf gemaakte jam, op basis van de Green Sugar geleisuiker?

Green Sugar meloen & sinaasappel limonade

Green Sugar meloen & sinaasappel limonade

Een heerlijk drankje met weinig calorieën? Probeer dan dit recept. Smaakt zoveel beter dan een fles frisdrank of wat u ook kan kopen in de supermarkt. En aangezien het zoete karakter wordt verkregen door de Green Sugar, is het ook nog eens supergezond!

Klik hier voor het recept van de Meloen & sinaasappel limonade

Benodigdheden:

Pers de sinaasappels. Stop de meloen in een blender en  voeg het sap van de sinaasappels toe. Leg een paar stukjes meloen apart om later in het glas te stoppen. Voeg vervolgens Green Sugar toe, naar gelang hoe zoet u het wilt hebben. Voeg vervolgens het water toe om het geheel een fris karakter te geven. Serveer met een paar ijsblokjes, een muntblaadje en een stukje meloen

Green Sugar coconut lime virgin mojito

Green Sugar coconut lime virgin mojito

Heerlijk voor een warme dag. Deze Coconut lemon virgin mojito is een vegan drankje. Zeer lekker en in slechts een paar minuten klaar. Misschien is het beter direct iets extra te maken en in de koelkast te zetten.

kijk hier voor het recept van de Coconut lemon virgin mojito

Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigdheden:

ijsklontjes

 

Bereiding:

Pers het sap uit de lime en doe dit in de blender (geen blender, dan gewoon in een kan en met een lepel mengen). Doe hier vervolgens de kokosmelk, de muntblaadjes, het water, de Green Sugar en de ijsklontjes bij. Even een minuut in de blender (of totdat het geheel goed gemixt is en de ijsklontjes zijn opgelost). Verdeel vervolgens over een aantal glazen eventueel nog een paar schijfjes lime ter decoratie toevoegen en klaar!

Ideaal op een warme dag!