september 15, 2017

Zelf suikervrij ijs maken

Zelf suikervrij ijs maken

Zelf suikervrij ijs maken

Zelf suikervrij ijs maken is eigenlijk heel eenvoudig. U heeft er ook geen ijsmachine voor nodig. Zelf gemaakt ijs, van vers fruit smaakt echt fantastisch.

Waar ijs met zogenaamd fruit alleen een klein percentage fruitconcentraat bevat, weet u zeker dat als u het zelf maakt dat er echt vers fruit in zit.

Natural Sweet helpt u hierbij!

Zelf suikervrij ijs maken; lekker en leuk!

Het wordt natuurlijk nog leuker als u ook geen suiker hoeft toe te voegen aan uw ijs. Zeker als u bedenkt dat ijs normaal grotendeels uit suiker bestaat. Bij het maken en eten van ijs denkt iedereen natuurlijk eerst aan de zomer. En je kunt wel zeggen dat er sprake is van een echte zomer dit jaar.

Met dagelijks temperaturen van boven de 25 graden en sommige dagen zelfs nog veel hoger, hebben we dit recept voor u samengesteld. Omdat je met dit warme weer natuurlijk niet al te lang in de keuken wilt staan, is dit bovendien een snelle manier om zelf suikervrij ijs te maken.

Waar je bij andere recepten je al snel 30 minuten nodig hebt, of nog langer, is dit recept binnen 15 minuten klaar.

Zelf suikervrij ijs maken met rood fruit

Bereidingstijd: 15 minuten en ongeveer 3 - 4 uur in de vriezer

Benodigdheden:

Bereiding:

  1. De aardbeien goed wassen en daarna de kroontjes eraf snijden. Vervolgens de frambozen wassen en de mango schillen en in stukjes snijden. Hoe rijper de mango des te beter.
  2. Vervolgens het fruit 1 voor 1 apart in de blender, met de Green Sugar erbij  even goed mengen en daarna in aparte grote glazen doen. U kunt de Green Sugar verdelen zoals u dat zelf wilt. Bij de iets zuurdere fruitsoorten kunt u iets meer Green Sugar toevoegen.
  3. Giet het mengsel vervolgens in de ijsvormen. Met de verschillende fruitsoorten in verschillende glazen kunt u mooie kleurcombinaties maken. Het oog wil uiteindelijk ook wat.
  4. De ijsvormen in de vriezer zetten en dan is het even afwachten totdat het goed hard is geworden. Hoe lang dit duurt hangt af van de grootte van de ijsvormen en hoe de vriezer is ingesteld. Normaal gesproken is ongeveer 3 uur voldoende

Variëren:

Natuurlijk kunt u met het fruit variëren zoals u dat zelf wilt. Bijvoorbeeld kersen (wel even ontpitten), perzik of abrikozen smaken ook zeer goed. Eventueel kunt u ook nog watermeloen gebruiken, zodat het ijs bijna helemaal geen calorieën of fruit suikers bevat.

Zelf suikervrij ijs maken

Nog veel meer recepten

Behalve zelf suikervrij ijs maken, kunt u kunt op onze website nog veel meer recepten terugvinden. Zo zijn daar onder meer de volgende categorieën::

De recepten maken allemaal gebruik van Green Sugar, zodat deze of helemaal geen suiker bevatten maar in ieder geval geen toegevoegde suiker. Dit maakt dat deze recepten voor iedereen geschikt zijn. En met Green Sugar proeft u ook nog eens geen verschil ten opzichte van gerechten met geraffineerde suiker. Dit is wat wij noemen verantwoord genieten! En bovendien is zelf suikervrij ijs maken ook nog een leuk om te doen!

Ook op andere pagina`s komt u recepten tegen met Green Sugar. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij www.healthyfoodiemanon.com.

Zelf suikervrij ijs maken

Suiker in ijs

Op zich valt de oer Hollandse raket ontzettend  mee qua calorieën en suiker. Een ijsje bevat ongeveer 10 gram suiker en ongeveer 44 Kcal. Dit is erg weinig. Dit omdat een raket eigenlijk alleen bestaat uit water, suikers en voor de rest zijn het alleen smaak- en kleurstoffen.

Omdat een raket geen vet bevat is er relatief gezien niet zoveel suiker nodig. Studies hebben aangetoond dat vette producten als minder zoet worden ervaren. Hierdoor is er in bijvoorbeeld een magnum wat meer vet bevat ook meer suiker toegevoegd om toch dezelfde zoete smaak te creëren.

U zult misschien denken die 10 gram suiker in een raket dat is niet zo'n probleem. En dat klopt helemaal, het is niet zo veel. Maar toch als u bedenkt dat eigenlijk alleen water met suiker eet, waarom dan zelf geen ijsje maken met vers fruit.

Op deze manier krijg u toch nog wat vitaminen binnen en nog minder suiker. Want met het gebruik van Green Sugar zijn de enige suikers die u zult terugvinden in het ijs de suiker die al van nature in het fruit te vinden zijn.

Persoonlijk vinden wij het toevoegen van suiker aan producten zoals ijs achterhaald. Er zijn tegenwoordig goede en gezondere alternatieven. Zoals het al genoemde Green Sugar, maar ook producten zoals erythritol en xylitol zijn prima alternatieven om. Zelf suikervrij ijs maken wordt op deze manier erg makkelijk!

Green Sugar leent zich prima voor het maken van ijs!

Omdat Green Sugar stabiel is bij bakken, koken en invriezen kan het prima gebruikte worden voor het maken van ijs. Green Sugar bestaat uit een combinatie van  de allerhoogste kwaliteit Stevia Rebaudiana A en erythritol. Wij stellen hoge eisen aan kwaliteit en werken daarom alleen met de allerbeste producenten.

De voordelen van het gebruik van Green Sugar;

  • 0 calorieën, 0 glycemische index
  • 100% natuurlijk
  • Tast het gebit niet aan
  • GMO vrije ingrediënten.

Op deze manier maakt u echt verantwoorde ijsjes en kunt uzelf of u kinderen gerust nog een extra ijsje eten op een warme dag. Voor het maken van ijs kunt u zowel Green Sugar kristal of Green Sugar icing gebruiken.

Kijk in onze winkel voor de verschillende verpakkingen die wij in ons assortiment hebben.

Heeft u inmiddels ook zin in een lekker verantwoord ijsje? Wij in ieder geval wel. Suggesties voor een variatie op het ijs met rood fruit zijn altijd welkom. Laat het ons weten en dan gaan wij ermee aan de slag!

Persoonlijk vinden wij het toevoegen van suiker aan producten zoals ijs achterhaald. Er zijn tegenwoordig goede en gezondere alternatieven. Zoals het al genoemde Green Sugar, maar ook producten zoals erythritol en xylitol zijn prima alternatieven om lekker ijs zonder toegevoegde suiker van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest