september 15, 2017 Snel zelf suikervrij ijs maken

Zelf suikervrij ijs maken

Zelf suikervrij ijs maken is eigenlijk heel eenvoudig. U heeft er ook geen ijsmachine voor nodig. Zelf gemaakt ijs, van vers fruit, smaakt daarnaast echt fantastisch.

Vers fruit wordt bijna niet gebruikt in ij uit de supermarkt. Zelfs als dit wordt beweerd, dan gaat het vaak alleen om een klein percentage fruitconcentraat bevat. Gaat u zelf ijs maken, dan weet u zeker dat er echt vers fruit in zit verwerkt..

Natural Sweet helpt u hierbij!

Zelf suikervrij ijs maken; lekker en leuk!

Het wordt natuurlijk nog leuker als u ook geen suiker hoeft toe te voegen aan uw ijs. Zeker als u bedenkt dat ijs normaal grotendeels uit suiker bestaat. Bij het maken en eten van ijs denkt iedereen natuurlijk eerst aan de zomer. En je kunt wel zeggen dat de zomers in Nederland steeds warmer worden.

Zelf suikervrij ijs maken van rood fruit

Met regelmatig temperaturen van boven de 25 graden en op sommige dagen zelfs nog veel hoger, hebben we dit recept voor u samengesteld.

Omdat u met warm weer natuurlijk niet al te lang in de keuken wilt staan, delen wij bovendien een recept om op een snelle manier zelf suikervrij ijs te maken.

Waar je bij andere recepten je al snel 30 minuten nodig hebt, of nog langer, is dit recept binnen 15 minuten klaar.

Zelf suikervrij ijs maken met rood fruit

Dit is één van onze favorieten. Dit omdat het gewoonweg erg lekker is en daarnaast ook nog eens in een handomdraai is gemaakt.

Bereidingstijd: 15 minuten en ongeveer 3 - 4 uur in de vriezer

Benodigdheden:

Zelf suikervrij ijs maken

Bereiding:

  1. De aardbeien goed wassen en daarna de kroontjes eraf snijden. Vervolgens de frambozen wassen en de mango schillen en deze in kleine stukjes snijden. Hoe rijper de mango des te beter.
  2. Doe vervolgens het fruit 1 voor 1 apart in de blender, verdeel de Green Sugar tussen de verschillende fruit soorten. Daarna even goed mengen en vervolgens in aparte grote glazen gieten. U kunt de Green Sugar verdelen zoals u dat zelf wilt. Is het ijs bij de iets zuurdere fruitsoorten niet zoet genoeg, dan kunt u uiteraard iets meer Green Sugar toevoegen.
  3. Giet het mengsel vervolgens in de ijsvormen of in een kleine plastic bak. Met de verschillende fruitsoorten in verschillende glazen kunt u mooie kleurcombinaties maken. Het oog wil uiteindelijk ook wat.
  4. Hierna hoeft u de ijsvormen alleen nog in de vriezer te zetten. Vervolgens is het even wachten totdat het ijs goed hard is geworden. Hoe lang dit duurt hangt af van de grootte van de ijsvormen en ook hoe de vriezer is ingesteld. Normaal gesproken is ongeveer 3 uur voldoende. U kunt het uiteraard ook gewoon een nachtje in de vriezer laten te staan, zodat u zeker weet dat het ijs hard genoeg is.

Variëren met verschillende fruitsoorten

Natuurlijk kunt u met het fruit variëren zoals u dat zelf wilt.

Zelf suikervrij ijs maken variëren

Wat dacht u bijvoorbeeld van kersen (wel even ontpitten), perziken of abrikozen?

In het geval u helemaal een caloriearm ijsje wilt bereiden dan  kunt u ook nog watermeloen gebruiken.

We kunnen eigenlijk wel stellen dat de mogelijkheden bijna onbeperkt zijn. Op die manier heeft een ieder wel zijn favoriete fruit, waar je ook gewoon ijsjes van kunt maken. Daarnaast dagen wij u ook uit om creatief te zijn. Probeer gewoon eens een nieuwe smaak uit.

Nog veel meer recepten

Behalve zelf suikervrij ijs maken, kunt u kunt op onze website nog veel meer recepten terugvinden. Zo zijn daar onder meer de volgende categorieën::

De recepten maken allemaal gebruik van Green Sugar, zodat deze of helemaal geen suiker bevatten maar in ieder geval geen toegevoegde suiker. Dit maakt dat deze recepten voor iedereen geschikt zijn. Daarbij proeft u met het gebruik van Green Sugar ook nog eens geen verschil ten opzichte van gerechten met geraffineerde suiker. 

Dit is wat wij noemen verantwoord genieten! En bovendien is zelf suikervrij ijs maken ook nog een leuk om te doen!

Hoeveel suiker zit er in ijs uit de supermarkt?

Op zich valt de oer Hollandse raket ontzettend  mee qua calorieën en suiker. Een ijsje bevat ongeveer 10 gram suiker en ongeveer 44 Kcal. Dit is erg weinig. Dit omdat een raket-ijsje eigenlijk alleen bestaat uit water, suikers en voor de rest zijn het alleen smaak- en kleurstoffen.

Omdat een raket geen vet bevat is er relatief gezien niet zoveel suiker nodig. Studies hebben aangetoond dat vette producten als minder zoet worden ervaren. 

Hierdoor wordt er in bijvoorbeeld een Magnum welke veel meer vet bevat, ook meer suiker toegevoegd om toch dezelfde zoete smaak te creëren.

Minder suiker en meer vitaminen

U zult misschien denken die 10 gram suiker in een raket dat is niet zo'n probleem. En dat klopt helemaal. Maar toch, als u bedenkt dat eigenlijk alleen water met suiker eet, waarom dan zelf geen ijsje maken met vers fruit. Dit helpt toch weer een beetje het suikergebruik terug te dringen.

Op deze manier krijg u ook nog vitaminen binnen en nog minder suiker. Want de enige suikers die u zult terugvinden in het ijs, zijn de suikers die al van nature in het fruit terug te te vinden zijn. Naast Green Sugar kunt u natuurlijk ook producten van Sukrin gebruiken.

Persoonlijk vinden wij het toevoegen van suiker aan producten zoals ijs achterhaald. Er zijn tegenwoordig goede en gezondere alternatieven. Zoals het al genoemde Green Sugar, maar ook producten zoals erythritol en xylitol zijn prima alternatieven om. 

Zelf suikervrij ijs maken wordt op deze manier erg makkelijk!

Green Sugar leent zich prima voor het maken van ijs!

Omdat Green Sugar stabiel is bij bakken, koken en invriezen kan het prima gebruikt worden voor het maken van ijs. 

Green Sugar bestaat uit een combinatie van de allerhoogste kwaliteit Stevia Rebaudiana A en erythritol. Wij stellen hoge eisen aan kwaliteit en werken daarom alleen met de allerbeste producenten.

De voordelen van het gebruik van Green Sugar;

  • 0 calorieën, 0 glycemische index
  • 100% natuurlijk
  • Tast het gebit niet aan
  • GMO vrije ingrediënten.

Op deze manier maakt u echt verantwoorde ijsjes en kunt uzelf of u kinderen gerust nog een extra ijsje eten op een warme dag. 

Voor het maken van ijs kunt u zowel Green Sugar kristal of Green Sugar icing gebruiken.

Kijk in onze winkel voor de verschillende verpakkingen die wij in ons assortiment hebben.

Heeft u inmiddels ook zin in een lekker verantwoord ijsje? Wij in ieder geval wel. Suggesties voor een variatie op het ijs met rood fruit zijn altijd welkom. Laat het ons weten en dan gaan wij ermee aan de slag!

Bekijk onze producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *