november 12, 2019 Zin in zoet 8 tips

Zin in zoet, de 8 beste tips!

We hebben het allemaal wel eens, zin in zoet. Een koekje, snoep of gewoon een gebakje. Vooral wanneer je gezonder wilt leven of wilt afvallen, zijn deze aanvallen erg vervelend. Het kan zijn dat je minder suiker wilt gebruiken omdat je probeert af te vallen, maar ook om gezondheidsredenen zoals bij Diabetes.

Of ben jij degene die gewoon gezond wil leven? Dan zijn een aanval van zoet niet echt iets waar je op zit te wachten, maar er zijn oplossingen!

Suiker is snelle energie

Een zoete aanval komt niet zo maar ineens om de hoek zetten. Vaak is het lichaam gewent om op zijn tijd een zoete lekkernij te krijgen en gaat er gewoon om zeuren. Maar ook gebruiken we vaak zoete tussendoortjes als een snelle energie leverancier. Een dot suiker geeft nu eenmaal snel energie, maar helaas ook kortstondig.

Het werkt snel maar van korte duur, waardoor je lichaam er van zelf weer om roept. Laten we deze schreeuw om zoet nu eens anders te benaderen en het lichaam tevreden te stellen met iets anders.

Wil je toch genieten van een lekkere frisse en zoete smaak, dan zijn erythritol en xylitol de gezonde en natuurlijke alternatieven.

Tip 1: Een lekker stukje fruit

Bij zin in zoet denken we al snel aan chocolade, koekjes of taart. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn! 

Zin in zoet

We kunnen namelijk ook kiezen voor een gezond stukje fruit.

Veel fruit is zoet en daarmee stillen we de drang naar zoet. Gezond en lekker tegelijk!

 

Echter worden fruitsuikers door de vezels in het fruit, niet zo snel opgenomen in het lichaam en heb je uit eindelijk aan een zoete banaan langer iets als aan een koekje!

Je kan bovendien met de Green Sugar geleisuiker ook een lekkere jam maken, zonder dat er suiker aan te pas komt.

Tip 2: Eet chocolade

Misschien klinkt dit een beetje raar, aangezien we zojuist zeiden dat chocolade niet gezond is, maar we hebben het dan ook niet over gewone chocolade, maar over pure chocolade. En dan het liefst zo puur mogelijk. Er is tegenwoordig al chocolade van 85% cacao en laat dat nu eens veel gezonder zijn! Met 85% cacao chocolade krijg je gezonde vetten binnen en niet al te veel suikers.

De cacao geeft je lichaam een boost zonder dat de bloedsuikerspiegel veel gaat schommelen. Uiteraard is het verstandig om 2 stukjes te nemen als een hele reep, maar dat snapte je natuurlijk al.

Tip 3: Slim combineren

Zoals we net hebben laten zien kun je prima kiezen voor een stukje fruit of een stukje pure chocolade. Soms stilt het echter niet volledig de trek in zoet. Om er voor te zorgen dat je er niet in vervalt om nog meer fruit of chocolade te gaan eten, zou je dit kunnen combineren met noten. Deze noten zorgen dat je sneller een voldaan gevoel hebt en dus minder tot je neemt.

Daarnaast zijn noten altijd goed, want ze zorgen voor meer eiwitten en vetten in je voedingspatroon.

Tip 4: geniet bewuster

Jezelf helemaal al het zoet ontzeggen werkt niet, je mag het proberen, maar ook jij zult daar snel genoeg achter komen. Trakteer jezelf dus gerust eens op iets zoets, maar doe dit dan wel bewust. Ga niet snel een reep chocolade naar binnen werken, maar zet een kopje thee en nuttig de donut aan tafel, terwijl je met volle aandacht van je zoete snack geniet.

Door jezelf op deze manier te belonen zal je ervaren dat de drang naar zoet ook minder wordt.

Tip 5: Laat je afleiden in plaats van verleiden

Je hebt zin in zoet, en omdat je niet reageert gaat je lichaam steeds harder schreeuwen. Laat je niet verleiden, maar zoek afleiding. Luister naar muziek, pak een verwen douche of maak een wandeling. Je zult zien dat als jij vol houdt je lichaam het schreeuwen vanzelf op geeft. Wie is er hier de baas?

Tip 6: Een zoet kopje thee

In Nederland kennen we tal van leuke, kleine winkeltjes waar we allerhande soorten thee kunnen kopen. 

Zin in zoet, de 8 beste tips!

De smaken zijn zeer uit een en het leuke is dat hier ook diverse zoete smaken tussen zitten.

Neem eens een kopje chocolade thee, venkelthee, zoethout thee of een thee met een zoete fruit smaak zoals banaan.

Je ervaart dan wel de zoete smaak, maar zonder de nadelen van de suiker! Is het niet zoet genoeg, dan kan je natuurlijk altijd Green Sugar of Sukrin gebruiken voor een extra zoete smaak.

Tip 7: Neem een kauwgumpje

Bij zin in zoet kunnen we ook prima een kauwgompje nemen. Doordat we volop aan het kauwen zijn heeft je lichaam het idee dat er zo dadelijk voedsel aan komt en zal het stoppen met schreeuwen. Het is ook vaak de drang om iets in onze mond te hebben, waar we op reageren met een nieuw koekje. Dit kunnen we dus op deze manier voorkomen.

Tip 8: Eet 3 keer per dag

Voor iedereen die wel eens tussendoor snackt of snoept en daar van af wil geld er natuurlijk 1 gouden regel, eet 3 maaltijden per dag en eet genoeg! Wanneer je begint met een goed ontbijt, zal je lichaam minder snel roepen om een tussendoortje. Het is immers al verzadigd tot de volgende maaltijd. Zorg ook dat je voldoende eet.

Vooral mensen die op dieet zijn willen vaak minder gaan eten. Het gevolg is echter dat ze snel weer trek hebben en toch naar dat tussendoortje grijpen. Eet dus regelmatig en genoeg.

Bekijk onze producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *