september 29, 2017 Zoetstof

Zoetstof

Zoetstof Green Sugar

Een lekkere en gezonde zoetstof vinden is nog niet zo gemakkelijk Toch worden zoetstoffen steeds populairder. Dit wordt ingegeven doordat meer en meer mensen zich bewust worden van de nadelige gevolgen van gebruik van suiker op de gezondheid. Er zijn inmiddels talloze zoetstoffen als alternatief voor suiker. Helaas kleven er aan veel alternatieven weer andere nadelen. Zo zijn er de synthetische zoetstoffen die misschien nog wel slechter zijn dan suiker.

Een natuurlijke en gezonde zoetstof wat qua smaak op suiker lijkt. Dat zou toch fantastisch zijn als dat bestaat?

Er zijn producten die dit claimen, welke veelal op Stevia zijn gebaseerd. Helaas blijkt in veel gevallen de smaak van de zoetstof toch niet zo goed te zijn. Wie kent er nu niet de bittere Stevia nasmaak.

Nu met Green Sugar is er wel een product wat 100% natuurlijk is en wel de smaak en textuur van suiker heeft. Bij testpanels is dit product zeer goed uit de bus gekomen.

Stevia

Overal kom je kriskras door elkaar de termen Stevia, Stevia Rebaudiana A, steviolglycosiden en Stevia--extract tegen. Veelal worden deze ook nog eens verkeerd gebruikt. Hoe zit het nu precies:

 • Stevia is het plantje wat eigenlijk Stevia Rebaudiana bertoni (voor het gemak noemen we dat verder de Steviaplant) heet en in Nederland ook wel honingkruid wordt genoemd.  
 • De zoetstoffen die in de bladeren van de Steviaplant voorkomen worden steviolglycosiden genoemd.
 • Er komen verschillende steviolglycosiden voor in de bladeren van de Steviaplant. Zo zijn er de stevioside en Rebaudioside A, B, C, D en Dulcoside A.
 • Stevioside is de meest voorkomende steviolglycosiden in de bladeren van de Steviaplant, ongeveer tussen de 5 – 10% van de bladeren.
 • De Stevia Rebaudiana A komt minder voor dan stevioside en maakt ongeveer 3 -5% uit van de bladeren van de Steviaplant.
 • De overige bestandsdelen komen slechts in kleine percentages voor in de bladeren van de Steviaplant,

 

De bittere Stevia smaak.

Van alle steviolglycosiden is de Stevia Rebaudiana A veruit het beste qua smaak. De bittere bijsmaak is hier minimaal. De stevioside heeft een bittere bijsmaak en de overige bestanddelen hebben zelfs een nog bittere bijsmaak. Deze zijn bijna niet te eten en verpesten de smaak van het gerecht of drankjes waarin u dit gebruikt.

Hoe zuiverder de Stevia Rebaudiana A des te beter de smaak De zuiverheid refereert naar de zuiverheid van het Stevia Rebaudiana A-component. Als er een zuiverheid van minimaal 97% wordt bereikt, wat betekend dat er nog slecht maximaal 3% van de andere stevioglyciden aanwezig zijn, wordt de optimale smaak bereikt. Bij dit percentage, minimaal 97%, is de bittere smaak bijna geheel verdwenen.

Kosten van Stevia.

Zoals hierboven al is aangegeven komt de Stevia Rebaudiana A relatief weinig voor in de bladeren van de Steviaplant. Dit maakt het dan ook het meest kostbare gedeelte van de Steviaplant.

Hoe zuiverder de Stevia Rebaudiana A, des te langduriger en intensiever het zuiveringsproces is, om de andere componenten te elimineren. Echter, het resultaat is een zeer zoet en zuiver product met een minimale bittere bijsmaak.

De steviaplant verwerkt in de Green Sugar zoetstof

Waarom Stevia mengen met erythritol.

De zoetheid van Stevia is ongeveer 300 keer de zoetheid van suiker. Door deze enorme zoetkracht is dit bijna niet te doseren. Doet u bijvoorbeeld normaal gesproken 1 suikerklontje in uw koffie, dan zou u met Stevia de hoeveelheid van 1/300ste suikerklontje moeten toevoegen wat ongeveer 0,0167 gram is. De kans dat u dit exact afweegt is bijna nul. U zult dus hoogstwaarschijnlijk een complete andere zoetheid krijgen dan het suikerklontje wat u gewend bent.

Om dit op te lossen wordt Stevia gemengd met een ander ingrediënt. In onze optiek is het enige juiste prouct om Stevia mee te vermengen Erythritol. Dit omdat Erythritol een natuurlijk product is, qua smaak op suiker lijkt, geen calorieën bevat en een glycemische index van nul heeft.

Andere ingrediënten of vulstoffen die gebruikt worden hebben deze eigenschappen niet. Veelal zijn deze synthetisch of bevatten wel degelijk calorieën, hebben een hogere glycemische index of hebben een compleet andere smaak.

En vergeet niet dat door de enorme zoetkracht van Stevia het ingrediënt waarmee de Stevia wordt vermengd het overgrote gedeelte van het product uitmaakt. Daarom is het uitermate belangrijk om juist hier voor de beste zoetstof te kiezen.  En dit is simpelweg Erythritol.

Wat is Green Sugar

Green Sugar is een combinatie van erythritol en Stevia Rebaudiana A. Erythritol heeft de smaak en textuur van suiker maar is minder zoet dan suiker. Door hier een klein percentage Stevia Rebaudiana A aan toe te voegen wordt het net zo zoet als suiker.

Dit proces luistert zeer nauw, aangezien Stevia Rebaudiana A wel tot 300 keer zo zoet is als suiker. Door het gebruik van Stevia Rebaudiana A en erythritol in de juiste proporties, wordt er een product verkregen wat niet alleen net zo zoet is als suiker, maar ook nog eens de smaak en textuur van suiker heeft.

Daarnaast is de kwaliteit van de ingrediënten uitermate belangrijk. Kwalitatief slechte ingrediënten beïnvloeden niet alleen de smaak negatief, maar kunnen ook een nadelig effect op uw gezondheid hebben.

Daarom bevat Green Sugar alleen de allerbeste de Stevia Rebaudiana A en erythritol en is een 100% natuurlijke zoetstof. En daardoor kunnen wij met recht zeggen:

Het is de smaak die overtuigt!

De kenmerken van Green Sugar

 1. 0 calorieën en 0 glycemische index.
 2. 100% natuurlijk.
 3. GMO vrij.
 4. Smaak en textuur van suiker.
 5. Geschikt voor bakken en koken.
 6. Veroorzaakt geen gaatjes in tanden en kiezen.

Wilt u op de hoogte blijven van Green Sugar? Volg ons dan op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *